Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 το Toyota Yaris

21 χρόνια μετά, το Toyota Yaris κατέκτησε ξανά τον πολυπόθητο τίτλο Car of the Year, αφού αντίστοιχη διάκριση είχε λάβει και το πρώτης γενιάς μοντέλο, πίσω στο 2000.

Δικαίωση; Η Toyota επέστρεψε στις προτιμήσεις των ανθρώπων του ειδικού τύπου και οι 59 δημοσιογράφοι από 22 χώρες της Ευρώπης (ανάμεσα τους και η Ελλάδα) έβγαλαν το νέο Yaris νικητή στον θεσμό COTY (Car of the Year) για το 2021. Οι διεκδικητές του φετινού τίτλου ήταν τα Citroen C4, CUPRA Formentor, Fiat 500 electric, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris και Volkswagen ID.3.

Σχεδόν χωρίς αντίπαλο, το Yaris απέσπασε συνολικά 266 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Fiat 500 με 240 βαθμούς και τρίτο το CUPRA Formentor (239). Θυμίζουμε πως η νέα, τέταρτη, γενιά του Toyota Yaris κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήδη ακολουθεί επάξια την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων γενιών του. Ειδικά στην Ελλάδα μάλιστα, το μοντέλο είναι το αδιαμφισβήτητο best seller ανεξαρτήτου κατηγορίας, αφού βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων σταθερά από το 2013.

Το μοντέλο διατίθεται με τρις επιλογές κινητήρα βενζίνης. Έναν 1000άρη, έναν πολύ αποδοτικό 1500άρη με 125 ίππους και τη νέα υβριδική έκδοση Hybrid Dynamic Force. Η τελευταία μάλιστα εξασφαλίζει και ασυναγώνιστη οικονομία εντός πόλης, κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του υβριδικού συνόλου από το 80% των αγοραστών του Yaris.

Η Toyota έχει κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς ακόμη 2 φορές στο παρελθόν. Εκτός από το 1ης γενιάς Yaris το 2000, το Prius είχε επίσης βραβευτεί το 2005.

Δείτε τη video-δοκιμή του Toyota Yaris