Car of the Week: Audi A5 Cabriolet 2,0 TFSI

Την κατάλληλη εποχή διάλεξε η Audi για να εμπλουτίσει τη γκάμα του Α5 με την ανοιχτή έκδοση. Με υφασμάτινη οροφή, η φίρμα του Ingolstadt παραμένει μακριά από τις coupe cabriolet λύσεις, γεγονός που καταφέρνει και δίνει στο ανοιχτό Α5 έναν αυθεντικό cabrio χαρακτήρα χάρη στη διχρωμία οροφής-αμαξώματος. Από εκεί και πέρα, το μοντέλο που τοποθετείται απέναντι στις BMW 3 Convertible και Mercedes CLK Cabriolet, χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για να αποκαλυφθεί (17’’ για να κλείσει), ενώ χρησιμοποιεί και την τελευταία εκδοχή του 2,0 TFSI κινητήρα με 211 ίππους στους εμπρός τροχούς.
Παρά τα 1.630 κιλά του αυτοκινήτου, οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, ενώ σε λογικά επίπεδα βρίσκεται και η κατανάλωση. Το κιβώτιο είναι 6-τάχυτο μηχανικό, ενώ προαιρετικά διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο της Audi S tronic.
Στην καμπίνα του Α5 Cabriolet η εικόνα είναι ίδια με την κλειστή έκδοση, όπου κυριαρχούν ποιοτικά και μαλακά υλικά. Το εσωτερικό της οροφής είναι πολύ ποιοτικό, ενώ σε επίπεδο μόνωσης, η καμπίνα προστατεύεται πολύ καλά από υψηλές θερμοκρασίες και θορύβους, σε σημείο που ο οδηγός ξεχνά πως βρίσκεται σε cabriolet όχημα.
Κατασκευαστικά, το A5 Cabriolet έχει δεχθεί μια σειρά από ενισχύσεις σε κολόνες και πλαίσιο που αν και αυξάνουν το βάρος, προσφέρουν την απαραίτητη στιβαρότητα ώστε να μειωθούν οι κραδασμοί και οι στρεβλώσεις που ταλαιπωρούν συνήθως τα ανοιχτά αυτοκίνητα. Και πραγματικά το ανοιχτό Audi τα καταφέρνει θεαματικά, προσφέροντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Ίσως όχι το ίδιο σπορτίφ με το κλειστό Α5, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ένα ανοιχτό μοντέλο απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, που ζητά κυρίως απολαυστικές παραλιακές βόλτες εμπλουτισμένες με ισχυρές δόσεις πολυτέλειας. Αν λοιπόν είστε από αυτούς που θέλουν ένα premium, γρήγορο και «ματιάρικο» τετραθέσιο cabrio, τότε το Audi A5 πρέπει να προστεθεί ψηλά -αν όχι στην κορυφή- στη λίστα των επιλογών σας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά**
Κυβισμός: 1.984 cc
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 211/4.300-6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.): 350/1.500-4.200
0-100 χλμ./ώρα: 7,5”
Τελική ταχύτητα: 241 χλμ./ώρα
Μέση κατανάλωση: 6,8 lt./100km
Βάρος: 1.630 kg
**Έκδοση με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο

Τιμή βασικής έκδοσης: 45.500 €*

*Τιμή σύμφωνα με τιμοκατάλογο Ιουνίου της Kosmocar.

[Φωτό: Γιώργος Καραγιωργάκης]