Η Citroën οδηγεί το μέλλον στη Χάλκη!

Ο όμιλος Συγγελίδη με τη Citroen συμβάλλει ενεργά στη μετατροπή της Χάλκης σε «έξυπνο» και «πράσινο» νησί.

Πιστή στη φιλοσοφία της εδώ και έναν αιώνα, η Citroën εμπνέεται από τη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων για μετακίνηση και ελευθερία, συνδυάζοντας τεχνολογία, άνεση και αυθεντικότητα για να ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς της Citroën με την Ελλάδα, η μάρκα συμμετέχει στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης. Ένα έργο το οποίο γίνεται άμεσα πράξη, καθιστώντας την Χάλκη στην πράξη το 1o ελληνικό “έξυπνο και πράσινο” νησί. Η μείωση του κλιματικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας και η στροφή προς την βιώσιμη και καθαρή μετακίνηση αποτελεί έναν βασικό παράγοντα της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Citroën και των επίσης γαλλικών εταιριών, Vinci και Akuo Greece, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ηλεκτρικές μεταφορές και ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης θα γίνουν πραγματικότητα και θα έχουν άμεσα ένα θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού.

O Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία αναλαμβάνουν την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων, η οποία θα είναι έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους. H Citroën, στο νησί της Χάλκης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το νησί της ειρήνης και της φιλίας των νέων όλου του κόσμου, προχωρά στον εξηλεκτρισμό του στόλου του νησιού. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën θα παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Παράλληλα, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης έξυπνης και κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας για όλους, η Citroën θα παράσχει την δυνατότητα σε κατοίκους, νομικά πρόσωπα και φορείς του νησιού να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε τιμές κόστους, μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών πράσινης και έξυπνης κινητικότητας που περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα με ταυτόχρονα δωρεάν χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού εναρμονίζεται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Clean Energy for EU Islands, αλλά και με την επίτευξη των στόχων της Ευρώπης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την προώθηση των “πράσινων” μεταφορών και της σημαντικής μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος.