Νέο Continental CrossContact H/T

Το νέο Continental CrossContact H/T είναι ένα θερινό ελαστικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των οδηγών που ταξιδεύουν σε άσφαλτο αλλά και σε ήπιους χωματόδρομους.

Το CrossContact H/T είναι ένα ελαστικό κατασκευασμένο με για “μικτή χρήση” που λέμε. Φέρει τη σήμανση “M+S”, ως ένδειξη των off road ικανοτήτων του και μπορεί να τοποθετηθεί σε οχήματα με συμβατικά αλλά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Η Continental θα παράγει 43 εκδόσεις του νέου ελαστικού, ώστε να επιτρέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς να το τοποθετούν σε ποικίλα οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι διαστάσεις του CrossContact H/T έχουν ένα «νεύρο» στο χείλος του, το οποίο προστατεύει τον τροχό από ζημιές, όταν έρχεται σε επαφή με πέτρες. Το CrossContact H/T διατίθεται για ζάντες με διαμέτρους από 15 έως 21 ίντσες, με εγκρίσεις για έως και 270 km/h. Σε τεχνικό επίπεδο, οι μηχανικοί της Continental έχουν προσαρμόσει το πέλμα και το μείγμα της γόμας, με τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να είναι δυνατή η πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου (H/T = αυτοκινητόδρομος/έδαφος), αλλά έχουν καταφέρει να αυξήσουν και το χιλιομετρικό ωφέλιμο, κατά 20%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το σχέδιο του πέλματος είναι πολλαπλών χρήσεων, για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα επιβατικό/ SUV/ crossover αυτοκίνητο, τόσο στην άσφαλτο όσο και σε ήπιους χωματόδρομους, με μεγάλη ανθεκτικότητα στις πέτρες.

Ταυτόχρονα, οι ιδιότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια είναι εξίσου προηγμένες και ο θόρυβος κύλισης είναι χαμηλός και ήπιος για τους επιβάτες του οχήματος και το περιβάλλον. Η μεγάλη γκάμα του CrossContact H/T καλύπτει πολλά οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Alfa Romeo, η Ford και η Lexus, η Mercedes, η Toyota, η Volvo και η VW. Ακόμη και SUVs και 4×4 που κυκλοφορούν πιο σπάνια στην Ευρώπη, όπως το Ford F-150, το Chevrolet Silverado και η Mercedes X-Class, μπορούν να εξοπλιστούν με το νέο ελαστικό πολλαπλών χρήσεων.

Το νέο CrossContact H/T πρόκειται να αντικαταστήσει το ContiCrossContact LX2 και θα ενταχθεί στην υπόλοιπη οικογένεια ελαστικών CrossContact, η οποία έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στις αγορές αντικατάστασης αλλά και Original Equipment εξοπλισμού.