Αποκαλυπτήρια για το Cosworth Impreza STI SC400

26 Μαΐου 2010


Ιαπωνικό τετράπορτο εναντίων όλων! Αυτή η πρόταση περιγράφει ιδανικά θα λέγαμε την κατηγορία των “ειδικών εκδόσεων” από δημοφιλή ιαπωνικά τετράπορτα, η οποία μόλις απέκτησε ένα ακόμη μέλος. Το Cosworth Impreza STI CS400.

Όπως είχαμε γράψει παλιότερα, η Cosworth επιστρέφει στη γρήγορη αυτοκίνηση και υπογράφει μια ειδική έκδοση του Impreza WRX STi που όπως πολύ σωστά μαντέψατε… αποδίδει 400 ίππους! Το Cosworth Impreza STI CS400 επισήμως ξεκινά τις πωλήσεις τον Ιούνιο και με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα (1,5΄΄ λιγότερο από το νορμάλ STI), θα μπορεί να συναγωνιστεί στα ίσια τις Ferrari και τις Lamborghini στις φαναρομαχίες. Και αυτό χωρίς να πρέπει να αποχωρηστείτε τους φίλους σας ή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας στις μετακινήσεις σας.

Το ευχάριστο είναι ότι το “Cossie Scooby” -όπως θα μπορούσαμε να το βαφτίσουμε χαϊδευτικά- έχει πλήρως αναβαθμισμένο κινητήρα με νέα πιστόνια, νέο turbo, νέα εξάτμιση και νέα ECU μεταξύ άλλων επεμβάσεων Φοράει χαμηλωμένη και σκληρότερη ανάρτηση (Bilstein με Eibach), καθώς και μεγαλύτερα φρένα της AP Racing με 6πίστονες δαγκάνες. Εμφανισιακά, το SC400 ξεχωρίζει από τα φαρδύτερα κατά 12 χλστ. μετατρόχια, τις νέες 18άρες ζάντες και τον ελαφρώς διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένο το λογότυπο Cosworth, ενώ πίσω ξεχωρίζει και μια δεύτερη αεροτομή στη βάση του παρμπρίζ.

Το δυσάρεστο είναι πως, όπως κάθε “ειδική έκδοση”, είναι περιορισμένης παραγωγής. Μόλις 75 SC400 θα κατασκευαστούν σε κόκκινο, ασημί και σκούρο γκρι χρώμα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στην αγορά της Βρετανίας. Οπότε όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να χαζέψουμε τις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη:
Subaru Impreza WRX STi: Η ζωή αρχίζει στα… 300
10 χρόνια Subaru Impreza P1
Subaru Impreza STi Carbon
Subaru Impreza STi A-Line
Mitsubishi Lancer Evolution FQ-400