Τo Jeep Avenger είναι το Car Of The Year 2023

Jeep Avenger

Με το δεξί ξεκινά τη χρονιά τo Jeep Avenger, το οποίο έγινε το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κατακτά αυτό τον θεσμό Car of The Year.

Το Jeep Avenger ανακηρύχθηκε Car Of The Year 2023. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Αμερικανικής μάρκας είναι και το πρώτο Jeep που κατακτά αυτή την κορυφαία διάκριση στα 60 χρόνια ιστορίας του θεσμού. Το  ηλεκτρικό B-SUV της Jeep βρέθηκε αντιμέτωπο στην τελική φάση του θεσμού με τα Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X και το Volkswagen ID Buzz. Οι 57 δημοσιογράφοι από 22 χώρες που ψήφισαν (ανάμεσα τους και η Ελληνίδα Ελένη Ξενάκη από τους 4Τροχούς), ανέδειξαν το Jeep Avenger ως Car Of The Year 2023, με 328 βαθμούς και σημαντική διαφορά 87 βαθμών από το δεύτερο μοντέλο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι 21 κριτές έδωσαν τη μεγαλύτερη τους βαθμολογία στο Avenger.

Το μοντέλο της Jeep αναμένεται στην Ελλάδα σύντομα και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι τιμές και ανοίξει οι παραγγελίες. Το λανσάρισμα του Avenger στην Ευρώπη αποτελεί το επόμενο βήμα στην πορεία εξηλεκτρισμού της Jeep, όπου μέχρι το 2025 θα είναι διαθέσιμα από τη μάρκα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στόχος είναι μέχρι το 2030 οι πωλήσεις της Jeep στην Ευρώπη να αποτελούνται από 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Θυμίζουμε ότι με μήκος μόλις 4 μέτρα, το Avenger τοποθετείται στη διαρκώς αυξανόμενη κατηγορία των B-SUV. Πέρα από το ξεχωριστό στιλ, προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. σε μικτές συνθήκες WLTP και περισσότερα από 550χλμ. σε αστικές συνθήκες. Κίνηση δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 115kW (156hp) και 260 Nm ροπής, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 54kWh.

Το Jeep Avenger στην Ελλάδα (+τιμές)