Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Dacia

Από την ίδρυσή της, η Dacia παραβιάζει συνεχώς τους κανόνες και εμφανίζεται σήμερα σε ένα νέο, πιο δυναμικό και πιο σύγχρονο ύφος. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ιστορία της μάρκας!

Ήδη προϊοντικά η Dacia δείχνει ότι αναβαθμίζεται σε όλους τους τομείς και αυτό το διαπιστώσαμε και πρόσφατα οδηγώντας το νέο Sandero Stepway. Τώρα το νέο κεφάλαιο περιλαμβάνει και το νέο λογότυπο, το έμβλημα και τα χρώματα του. Ενώ τα συστατικά της επιτυχίας παραμένουν τα ίδια, η νέα εταιρική ταυτότητα αντικατοπτρίζει τις ίδιες αξίες: απλότητα, αυθεντικότητα και στιβαρότητα, πάντα σε λογική τιμή.

Όπως τονίζει και ο CEO της μάρκας, Denis Le Vot, η Dacia είναι μια μάρκα “προσιτή” και “ελκυστική”. Το νέο λογότυπο δημιουργήθηκε εσωτερικά από την ομάδα σχεδιασμού της Dacia, με την επιθυμία να εκφράσουν την ουσία της μάρκας που την καθοδηγεί από το ξεκίνημα της. Το νέο κεντρικό λογότυπο στη νέα εταιρική ταυτότητα αποπνέει σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα μια αίσθηση στιβαρότητας και σταθερότητας. Τα γράμματα “D” και “C” είναι αντικρυστά, με γεωμετρικές γραμμές που δίνουν την αίσθηση μιας μηχανικής κίνησης στη σειρά των γραμμάτων. Η γενικότερη φιλοσοφία είναι τα απλά και κατανοητά γραφικά. Αντικατοπτρίζουν τη στιβαρή μάρκα με ποιότητα που συνεχίζει να εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες κάθε μέρα.

Η Dacia γίνεται πράσινη

Το χρωματικό σχέδιο, βασισμένο στο χακί-πράσινο, προκαλεί την εγγύτητα της μάρκας στη φύση. Μια ισχυρή αναφορά για τους πελάτες μας και ένα έδαφος όπου τα οχήματα Dacia, όπως το Duster, τα καταφέρνουν θαυμάσια. Όλα τα δευτερεύοντα χρώματα είναι επίσης “γήινα”, όπως σκούρο χακί, καφέ τερακότα και καφέ της άμμου. Τα φωτεινά πορτοκαλί και πράσινο ολοκληρώνουν την παλέτα.

Πότε θα δούμε τις αλλαγές;

Ήδη από τον Ιούνιο που διανύουμε η νέα εταιρική ταυτότητα της Dacia θα εμφανιστεί σε διάφορα κανάλια επικοινωνίας, σε φυλλάδια και σε διαφημίσεις. Οι εκθέσεις της μάρκας θα αλλάξουν σταδιακά στο νέο σχήμα από τις αρχές του 2022, ενώ το νέο λογότυπο θα ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα το δεύτερο μισό του 2022.

Δείτε τη video-δοκιμή του νέου Dacia Sandero Stepway