Με 300 ίππους, έως και 58 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας και μέση κατανάλωση 1,3 lt/100 km καυσίμου το DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας για τη DS Automobiles.

Η γκάμα του DS7 Crossback ενισχύεται με την προσθήκη της έκδοσης E-TENSE 4×4. Πρόκειται για μια plug-in υβριδική έκδοση που σχεδιάστηκε ώστε να καλύπτει από σήμερα τις νόρμες περί εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια. Το μοντέλο υιοθετεί τη νέας γενιάς επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4×4. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 80kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης απόδοσης 200hp και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2kW.

Αποδίδει συνδυαστικά 300hp με μέγιστη ροπή 520Nm, ενώ παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8). Συνολικά επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58χλμ (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Καλύπτει δηλαδή πλήρως τις καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης με μόλις 1 φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4kW). Ταυτόχρονα, εκπέμπει μόλις 31g/km CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3lt/km. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και τον χώρο αποσκευών που παραμένουν από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

E-TENSE Remote Control

Το DS 7 Crossback E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid, παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής. Αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εξ’ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους. Πιο συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-TENSE Remote Control, μέσω της εφαρμογής MyDS, ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του. Στοιχεία όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η αυτονομία και ο χρόνος που χρειάζεται έως ότου το αυτοκίνητο φορτιστεί πλήρως. Παράλληλα μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισής του (λαμβάνοντας ενέργεια από την πηγή και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεαστεί η αυτονομία) ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στο σπίτι του και να επωφεληθεί από χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκδόσεις – Τιμές

Το Plug-in Υβριδικό DS 7 Crossback E-TENSE 4×4, διατίθεται σε 3 εκδόσεις στην ελληνική αγορά. Αυτές είναι οι Be Chic, So Chic και Performance Line. Οι τιμές διαμορφώνονται από 53.890, 54.890 και 55.650 ευρώ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικές τιμές προ φόρων και των τριών εκδόσεων απαλλάσσονται από τον φόρο εταιρικής χρήσης.