Πριν από την έναρξη των λιανικών πωλήσεων, το κοινό είχε δείξει το θερμό του ενδιαφέρον για το Hyundai NEXO. Ήδη 1.061 οχήματα παραγγέλθηκαν στο διάστημα 19-26 Μαρτίου 2018. Μόλις την πρώτη μέρα της περιόδου προ-παραγγελιών τοποθετήθηκαν 733 παραγγελίες οχημάτων NEXΟ.

Ο κ. Byung Kwon Rhim, Executive Vice President της Hyundai Motor Company τόνισε:

Είμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής ημέρας καθώς η τεχνολογία κυψελών καυσίμου διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες στο ευρύ κοινό. Μετά από αυτό το θετικό ξεκίνημα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στις υπερπόντιες αγορές για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της νέας αγοράς οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Η Hyundai παρέδωσε επίσης οχήματα ΝΕΧΟ και στις δημοτικές αρχές των πόλεων Ulsan και Gwangju της Κορέας. Η τελετή στο Ulsan πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του υδρογόνου, που δημιουργήθηκε με κοινές προσπάθειες της Hyundai και της πόλης του Ulsan, ενώ στο Gwangju πραγματοποιήθηκε η τελετή στο νεόκτιστο πολύ-ενεργειακό σταθμό υδρογόνου DongGok. Και οι δύο δημοτικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επεκτείνουν την υποδομή ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Γιατί κυψέλες καυσίμου;

Να αναφέρουμε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου απαντά σε πολλές από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αυτοκίνητα. Προκλήσεις όπως η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, εκπομπές ρύπων, απόδοση, αυτονομία και χρόνοι ανεφοδιασμού. Οι κυψέλες καυσίμου αποτελούν ένα μηχανισμό για την ηλεκτροχημική μετατροπή της ενέργειας μετατρέποντας υδρογόνο και οξυγόνο σε νερό, παράγοντας ταυτόχρονα με τη διαδικασία αυτή, ηλεκτρισμό και θερμότητα. Ο ηλεκτρισμός παράγεται με τη μορφή συνεχούς ρεύματος, ενώ οι υδρατμοί είναι οι μόνες εκπομπές των οχημάτων κυψελών καυσίμου.