Στο ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος τελικός eSports WRC

Στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθεί αύριο ο παγκόσμιος τελικός eSports WRC, παράλληλα με μεγάλη Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής και Ηλεκτρονικού και Μηχανοκινήτου Αθλητισμού.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον παγκόσμιο τελικό του eSports WRC, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ. Στην κεντρική αρένα της Ολυμπιακής εγκατάστασης θα στηθεί ειδική σκηνή, με όλες τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, οι οποίες θα προσφέρουν μια μοναδική οπτική και ακουστική εμπειρία στους θεατές.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των παικτών, θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις. Στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός, το «Acropolis Rally21 eSports presented by Kotsovolos», με τη συμμετοχή τεσσάρων παικτών από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί από τα διαδικτυακά προκριματικά της διοργάνωσης. Ο νικητής του ελληνικού τελικού θα προκριθεί στον παγκόσμιο ημιτελικό.

Ο παγκόσμιος ημιτελικός θα ξεκινήσει με δύο προκριματικούς γύρους (στις 2.15 μ.μ. και στις 4.15 μ.μ.) με τη συμμετοχή εννέα παικτών. Από αυτούς θα προκύψουν τέσσερις φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στον τελικό στις 8 μ.μ., με έπαθλο για τον πρωταθλητή ένα Toyota GR Yaris, με το οποίο και θα αναχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, εκτός από το πλούσιο θέαμα, δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα eSports. Και μέσα από τους εικονικούς αγώνες να μεταδοθούν τα μηνύματα τόσο των αθλητικών αξιών, όσο και εκείνα της Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει προαναγγείλει την επίσημη θεσμοθέτηση των eSports στο προσεχές αθλητικό σχέδιο νόμου, που σύντομα θα κατατεθεί προς διαβούλευση. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις, ωστόσο, με αφορμή το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα εξελίσσονται και στον εξωτερικό χώρο του Ποδηλατοδρομίου, όπου -παράλληλα με τα esports- θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με τη συμμετοχή 17 φορέων από όλη τη χώρα.

Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται επιδείξεις μοντέλων ρομποτικής σε αθλήματα όπως πάλη, ποδόσφαιρο, αγώνες ταχύτητας, αλλά και σε αποστολές συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ρομπότ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση αγώνων μικρών μοντέλων Formula 1 σε αγωνιστική πίστα 30 μ.