eSports WRC: Ο παγκόσμιος τελικός στην Ελλάδα

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε ένα διήμερο-γιορτή για τον κόσμο των eSports, με τη χώρα μας να φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Παγκόσμιο Τελικό του eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Η Ελλάδα δεν επιλέχθηκε τυχαία γι’ αυτήν τη διοργάνωση, καθώς τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε πέρυσι κρίθηκαν απόλυτα ικανοποιητικά, την ίδια ώρα που η ενέργεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού που οδήγησε σε νομοθετική αναγνώριση του ηλεκτρονικού αθλητισμού. (ν. 4908/2022), έδωσε στην Ελλάδα μια ισχυρή θέση στον διεθνή χάρτη των eSport. Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κασιμάτης» του Ολυμπιακού Σταδίου, ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Lohan ‘Nexl’ Blanc ο «οδηγός» που θριάμβευσε. Ο 23χρονος Γάλλος gamer κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του σε πέντε χρόνια, μετά τις επιτυχίες που είχε στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2017, του 2019 και του 2021.

Οι εικονικές μάχες ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη της εντυπωσιακής υπερειδικής διαδρομής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τον πρώτο επίσημο ελληνικό τελικό. Ανάμεσα στους 14 παίκτες που διαγωνίστηκαν στο eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ήταν αθλητές από σωματεία-ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση αθλητικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού της χώρας μας. Ο Γιάννης Αντωνιάδης ήταν ο Έλληνας που επικράτησε και εξασφάλισε την wild card για τους παγκόσμιους ημιτελικούς, στους οποίους συμμετείχαν ακόμα οκτώ φιναλίστ -από τους συνολικά 15.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο-, όπως αυτοί προέκυψαν έπειτα από τις εικονικές μάχες που έδωσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

H τελική τετράδα (Sami-Joe Abi-Nakhle, Lohan ‘Nexl’ Blanc, I John ‘Izamusing’ Bebnowicz-Harris και Marco ‘Botti Jr’ Botinelli), διαγωνίστηκε στο WRC 10 και ειδικότερα σε τέσσερις ειδικές διαδρομές, των Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Φινλανδίας, Ιαπωνίας και του Ράλλυ Ακρόπολις του 1983. Μετά από συγκλονιστικές μάχες σε μικτές συνθήκες όπως και επιφάνειες, ήταν τελικά ο Lohan ‘Nexl’ Blanc αυτός που επικράτησε προσθέτοντας ακόμα έναν τίτλο στο ήδη πλούσιο παλμαρέ του.

Για την απονομή του τροπαίου στον νικητή στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επεσήμανε:

Ακόμα μια σπουδαία διοργάνωση φιλοξενείται στη χώρα μας, αυτήν τη φορά στον τομέα του ηλεκτρονικού αθλητισμού. Είναι η δεύτερη χρονιά που η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού eSports WRC, μετά και τα ισχυρά διαπιστευτήρια που προέκυψαν από τη θεσμική αναγνώριση των eSports από την Πολιτεία. Η Ελλάδα λοιπόν καινοτομεί, αναγνωρίζει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κοινότητα και τη βοηθά να αναπτυχθεί περαιτέρω, μέσα από ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο.