H FCA δίνει λύση στην οικιακή φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Με το αποκλειστικό σύστημα φόρτισης Easy Wallbox, η FCA δίνει τη δυνατότητα φόρτισης εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση του χρήστη.

Η φόρτιση των ηλεκτρικών και των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στο σπίτι γίνεται εύκολη υπόθεση με το Easy Wallbox της ENGIE Eps που δημιουργήθηκε κατά αποκλειστικότητα για την Fiat Chrysler Automobiles. Ο χρήστης μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητο του χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή του ηλεκτρική εγκατάσταση, με τη συσκευή της ENGIE Eps να λειτουργεί όπως και οποιαδήποτε άλλη κοινή ηλεκτρική συσκευή.

Για να επιδείξουν την ευκολία χρήσης της συσκευής, η FCA και η ENGIE Eps, πήραν ένα plug-in Jeep Renegade 4xe και το Easy Wallbox σε μια τοποθεσία που κανείς δεν θα περίμενε να δει σημείο φόρτισης. Πήγαν στο πανέμορφο Piana di Vigezzo και σε υψόμετρο 1.800μ όπου τερματίζει η μεγαλύτερη διαδρομή τελεφερίκ στην Ευρώπη. Το Renegade 4xe συνδέθηκε στο Easy Wallbox που τοποθετήθηκε με θέα τις εκπληκτικές Άλπεις.

Η ENGIE Eps και η Fiat Chrysler Automobiles συνεργάζονται από το 2017 για να φέρουν λύσεις που θα κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη, άνετη και προσιτή τη χρήση εξηλεκτρισμένων οχημάτων, στα πλαίσια της στρατηγικής e-Mobility της FCA.

Ήδη ο όμιλος FCA προχωρά στην παρουσίαση μια σειρά εξηλεκτρισμένων μοντέλων, όπως τα νέα Fiat 500 και Panda Hybrid, τα plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά νέα Fiat 500 και Fiat Professional Ducato. Η συνεργασία με την ENGIE Eps περιλαμβάνει τη δημιουργία σταθμών φόρτισης στο εργοστάσιο του Mirafiori, αλλά και ερευνητικά προγράμματα όπως εκείνο για τα δίκτυα V2G (Vehicle to Grid) και τις πειραματικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Το Easy Wallbox  αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμία τροποποίηση με τροφοδοσία από μία απλή πρίζα τύπου σούκο (έως 2,2kW). Παράλληλα αν κάποιος το επιθυμεί η ίδια συσκευή μπορεί να φτάσει χωρίς πρόβλημα μέχρι και τα 7,4kW αν συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.