Η Ford φέρνει στην Ευρώπη το Bronco, το μοντέλο που διακρίνεται στην Αμερική για τη σκληροτράχηλη σχεδίαση και τις off-road ικανότητες του.

Η Ford ανακοινώνει την άφιξη ενός αμερικανικού μοντέλου-θρύλου στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Αυτό είναι φυσικά το τετρακίνητο Ford Bronco που θα κυκλοφορήσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό οχημάτων και σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, από τα τέλη του 2023. Το Bronco είναι ένα μοντέλο με χαρακτηριστική σχεδίαση μέσα και έξω, εμπνευσμένη από εμβληματικά μοντέλα Ford. Όπως το αυθεντικό Bronco του 1966, το σκληροτράχηλο F-Series και η θρυλική Mustang. Σήμερα το Ford Bronco αποτελεί ένα περιπετειώδες SUV με μοναδικό στυλ. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο μοντέλο είναι τα αφαιρούμενα πάνελ αμαξώματος, αλλά και μία ευρεία γκάμα από αξεσουάρ σχεδιασμένα για μέγιστη εξατομίκευση, υποστηρίζοντας ποικίλες δραστηριότητες περιπέτειας.

Από το 1966 που κυκλοφόρησαν τα πρώτα Bronco στις ΗΠΑ, το μοντέλο αντιπροσώπευε το απόλυτο σε επίπεδο ελευθερίας, απόλαυσης και ικανότητας σε εκτός δρόμου δραστηριότητες. Η Ford επανέφερε το μοντέλο στη Β. Αμερική το 2020 μετά από απουσία 25 χρόνων, και παραμένοντας πιστή στο αρχικό DNA του μοντέλου, εισήγαγε παράλληλα νέα χαρακτηριστικά για γνήσια συμπεριφορά σε off-road περιηγήσεις.

Αν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το ποιες εκδόσεις θα δούμε στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ το μοντέλο διατίθεται σε δύο τύπους: Bronco με 3-θυρο ή 5-θυρο αμάξωμα και Bronco Sport. Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει και το Ford Bronco Raptor, η ικανότερη εκδοχή του μοντέλου. Το Bronco Sport έχει δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης 1.5 και 2.0 EcoBoost, με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα 4Χ4 ως στάνταρ. Από την άλλη το Bronco, που είναι και το πιο σκληροτράχηλο, διατίθεται με επιλογές στα 2,3 και 2,7lt, 10άρι αυτόματο κιβώτιο αλλά και πιο εξελιγμένη επιλεκτική τετρακίνηση με σύστημα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Το Bronco Raptor κινείται από έναν 3-λιτρο V6.