Η Ford έχει το δικό της Emoji και είναι ένα pickup

Με μία κληρονομιά 100 και πλέον ετών στα pickup οχήματα, η Ford πραγματοποιεί την είσοδό της σε μία ολοκαίνουργια κατηγορία. Το pickup emoji θα είναι διαθέσιμο στα κινητά μας από το 2020.

Στην ψηφιακή εποχή, τα emoji έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αυτές οι “φατσούλες” και εικονίδια τα οποία, λίγο πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά σε εφαρμογές μηνυμάτων σε κινητές συσκευές. Πρόσφατα όμως, διαπιστώθηκε μία σημαντική απουσία από τη λίστα των emoji στην κατηγορία των μέσων μεταφοράς. Και συγκεκριμένα, ένα εικονίδιο που να απεικονίζει ένα pickup μοντέλο. Έχοντας μακρά παράδοση σε τέτοιου είδους οχήματα, η Ford πήρε την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει την… τάξη!

Έτσι η Ford υπέβαλε σχετική πρόταση στο Unicode Consortium – το φορέα που αξιολογεί και εγκρίνει τα σχετικά εικονίδια – ώστε ένα pickup emoji, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις τάσεις και ανάγκες της εποχής, να ενταχθεί από τις αρχές του 2020 στην επίσημα εγκεκριμένη λίστα του.

Το Ford Ranger είναι το best-seller μοντέλο στην κατηγορία των pickup αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η Ford ταξινόμησε 26.700 Ranger το πρώτο εξάμηνο του 2019 και πέτυχε ρεκόρ δεύτερου τριμήνου, με πωλήσεις αυξημένες κατά 8% σε σχέση με εκείνες της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς. Το 2018 λοιπόν, η Ford υπέβαλλε πρόταση προκειμένου να προστεθεί στο μέλλον στα πληκτρολόγια των emoji ένα pickup μοντέλο. Στην περίπτωση που το pickup emoji εγκριθεί στις αρχές του 2020, η σχεδίασή του θα προσαρμοστεί για όλες τις κινητές συσκευές ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών.