5άστερο το νέο Ford Focus

Το νέο Ford Focus βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών Euro NCAP, σύμφωνα με τα αυστηρότερα, νέα πρωτόκολλα δοκιμών.

Ford Focus Euro NCAP

To νέο Ford Focus αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών Euro NCAP. Μάλιστα είναι ένα από τα πρώτα οχήματα με τόσο υψηλό σκορ στο πλαίσιο των νέων, αυστηρότερων πρωτόκολλων δοκιμών του Euro NCAP.

Το Focus διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για να αποτρέπουν ή να μετριάζουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, όπως το Pre-Collision Assist της Ford με Pedestrian & Cyclist Detection. Αυτό μπορεί να εντοπίζει άτομα πάνω ή δίπλα στο δρόμο, ή που ενδεχομένως διασχίζουν το δρόμο στην πορεία του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτόματα εφαρμόζει πίεση πέδησης εάν ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης και ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Επίσης μπορεί να εντοπίζει δικυκλιστές, ενώ λειτουργεί και στο σκοτάδι.

Δείτε ακόμη:

Το νέο Ford Focus βλέπει τις λακκούβες

Το Euro NCAP απένειμε υψηλή βαθμολογία στο Focus για την προστασία ενηλίκων επιβατών και παιδιών. Εδώ συνέβαλε αφενός η αυξημένη κατά 40% ικανότητα διαχείρισης φορτίων σύγκρουσης της νέας αρχιτεκτονικής C2 της Ford, αφετέρου η δομή αμαξώματος που αποτελείται από 33% ατσάλια υπερυψηλής αντοχής και βορίου με διαμόρφωση μέσω πίεσης. Το μοντέλο απέσπασε επίσης μέγιστη βαθμολογία σε δοκιμές που προσομοιώνουν πλευρικές συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων

Ford Focus Euro NCAP

Το νέο Focus θα διατίθεται εντός του καλοκαιριού σε όλη την Ευρώπη σε πεντάθυρη έκδοση hatchback και wagon. Η νέα γενιά προσφέρεται με μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων που περιλαμβάνει τα Focus Trend και Titanium, το σπορ ST-Line, και το πολυτελές Vignale. Το πρώτο Focus Active crossover θα διατίθεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Δείτε ακόμη:

Η Ford αποκάλυψε το εντελώς νέο Focus