Προϊόντα και αξεσουάρ από τη Ford Performance

Αυτή είναι η νέα σειρά προϊόντων της Ford Performance Parts που αναβαθμίζουν την εμφάνιση, τον ήχο και την οδική συμπεριφορά των γρήγορων Ford Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και Ford Mustang.

Τα Ford Performance Parts λανσάρονται στην Ευρώπη. Η νέα σειρά ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων εγκεκριμένων από τη Ford, με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, τον ήχο και την οδική συμπεριφορά των Ford Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και Ford Mustang.

Ήδη τα πρώτα προϊόντα της γκάμας διατίθεται στην Ευρώπη μέσω του δικτύου εμπόρων της Ford, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση τους. Η γκάμα Ford Performance Parts θα επεκταθεί το 2018 για να καλύψει περισσότερα μοντέλα Ford και να συμπεριλάβει νέα προϊόντα. Η νέα σειρά περιλαμβάνει προϊόντα από ρυθμιζόμενα γόνατα ανάρτησης μέχρι συστήματα εξάτμισης, βελτιώσεις κινητήρα και αξεσουάρ στιλιστικής αναβάθμισης. Πρόκειται για προϊόντα συνεργασίας με εξειδικευμένες εταιρίες όπως οι Roush, Borla, KW και Remus, και δοκιμασμένα για τις επιδόσεις και την αντοχή τους στην πίστα δοκιμών Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο και στο Nürburgring Nordschleife. Μάλιστα τα Ford Performance Parts έχουν κωδικό εξαρτήματος Ford και καλύπτονται από την εγγύηση της Ford.

Μεταξύ των νέων προϊόντων περιλαμβάνονται:

  • Ρυθμιζόμενα γόνατα ελατηρίων-αμορτισέρ που πετυχαίνουν μέχρι 40 mm μείωση ύψους και είναι προ-συναρμολογημένα για βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά. Για τα μοντέλα Ford Mustang και Focus ST, οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς μπορούν να ρυθμίζονται σε μάξιμουμ 16 στάδια.
  • Ζάντες αλουμινίου διαμορφωμένες μέσω ροϊκής επεξεργασίας αντί χύτευσης για να επιτυγχάνεται μέχρι και 15% μείωση βάρους. Επίσης είναι ειδικά σχεδιασμένες σε συνάρτηση με τα κιτ ρυθμιζόμενων γονάτων ελατηρίων Ford Performance. Έχοντας βαφή τριών στρωμάτων Magnetite και λογότυπο Ford Performance, οι 10άκτινες ζάντες προσφέρονται για τα Fiesta, Fiesta ST, Focus και Focus ST, σε διαστάσεις από 17” έως 19”, ανάλογα με το μοντέλο.
  • Συστήματα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, που κατασκευάζονται από τη Borla. Προσφέρονται σε εκδόσεις για νόμιμη χρήση στο δρόμο ή αποκλειστικά για πίστα και διατίθενται με χρωμιωμένα ή high-gloss μαύρες απολήξεις, για τις Ford Mustang 2.3L EcoBoost και 5.0L V8
  • Επιλογείς ταχυτήτων από premium υλικό τύπου suede και ανθρακονήματα, και ένα μοναδικό μοχλικό κοντών διαδρομών επιλογέα (short-shift) για τις εξατάχυττες Ford Mustang που μειώνει τη διαδρομή κατά 20% για πιο σπορ αίσθηση.
  • Mustang GT Performance Calibration Power Packs, προσφέρονται σε τρία στάδια για τη Mustang 5.0L V8 και αυξάνουν το όριο στροφών του κινητήρα (κόκκινο) μέχρι τα 7.500 rpm.
  • Κιτ υπερσυμπιεστή για τη Mustang 5.0L V8, που εξελίχθηκε με τη Roush Performance για αύξηση της ισχύος πάνω από 600 ίππους. Είναι συμβατό με εξατάχυτα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγούμε στην πίστα τη Mustang GT

Η Ford Performance αποκάλυψε επίσης για πρώτη φορά το Drift Stick concept, το εμπνευσμένο από αγώνες ράλι ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε για το Focus RS και εγκρίθηκε από τον επαγγελματία οδηγό ράλι και “μάγο” του drift, Ken Block. Το Drift Stick είναι ένας αλουμινένιος μοχλός ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και το μηχανικό κιβώτιο και χρησιμοποιεί το Drift Mode για να εκτελεί υπερστροφές (drift) μέσω χειρόφρενου με απενεργοποιημένους τους συμπλέκτες στον πίσω άξονα. Το Drift Stick ανοίγει τους συμπλέκτες πίσω κίνησης του συστήματος All Wheel Drive και εφαρμόζει υδραυλική πίεση για να μπλοκάρει τους πίσω τροχούς με το απλό τράβηγμα ενός μοχλού. Καθώς συνδέεται απευθείας με τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος επιτυγχάνεται άμεση απόκριση με ελάχιστη προσπάθεια ενεργοποίησης του μοχλού, για μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια.