Ford και Volkswagen συνεργάζονται στην προώθηση αυτόνομων οχημάτων και ηλεκτροκίνησης

Οι Volkswagen και Ford συνεργάζονται στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και στην ενσωμάτωση τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης στα οχήματα τους.

Η Volkswagen επενδύει μαζί με την Ford στην Argo AI, την εταιρεία που διαχειρίζεται μία πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων. Η συνεργασία θα επιτρέψει και στους δύο κατασκευαστές να ενσωματώσουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Argo AI, ανεξάρτητα, στα δικά τους οχήματα, επιτυγχάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την επέκταση της συμμαχίας τους και στα ηλεκτρικά οχήματα, κάτι που θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες, βελτιώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους και τις κεφαλαιακές αποδόσεις. Η Ford θα χρησιμοποιήσει την EV αρχιτεκτονική της Volkswagen και την πλατφόρμα Modular Electric Toolkit (MEB) για το σχεδιασμό και την κατασκευή τουλάχιστον ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος με υψηλό όγκο πωλήσεων στην Ευρώπη το 2023. Έτσι θα εκπληρώσει ταχύτερα τη δέσμευσή της να προσφέρει προηγμένα επιβατικά αυτοκίνητα αξιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακας της Volkswagen.

Η Ford και η Volkswagen θα είναι ισότιμοι εταίροι στην Argo AI, και μαζί θα κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών. Το υπόλοιπο θα διατεθεί υπό τη μορφή κινήτρων στους υπαλλήλους της Argo AI. Η εξαγορά υπόκειται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών και τελεί υπό τις συνήθεις συνθήκες κλεισίματος.

Οι εταιρείες επίσης στοχεύουν να προσφέρουν μεσαία pick up φορτηγά για την παγκόσμια αγορά, ξεκινώντας το 2022, ενώ θα ακολουθήσουν επαγγελματικά van.