Η ώρα της αλλαγής! Τα αυτοκίνητα μεγαλώνουν, ψηλώνουν και “SUVοποιούνται”, σε μια μόδα που τείνει να γίνει τρέλα! Φυσικά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες οδηγούν τις τάσεις, ο κόσμος ανταποκρίνεται και τα τετράτροχα γύρω μας αλλάζουν.

Τρανό παράδειγμα, το κεντρικό αυτοκίνητο του τεύχους μας αυτό το μήνα. Το νέο Citroen C4 αλλάζει για πάντα τον κόσμο των λεγόμενων hatchback. Αποκτά στοιχεία crossover, χωρίς να είναι τετρακίνητο. Ταυτόχρονα ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα σε τυπικά hatchback, sedan και coupe σχήματα, δείχνοντας ότι η Citroen τολμά το διαφορετικό. Ξανά!

Η Toyota από την άλλη ακολουθεί την τρέλα των μικρών SUV. Με το “βαρύ” όνομα Yaris, η νέα Cross πρόταση τοποθετείται σε μια κατηγορία που είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες. Και βάζει στην εξίσωση την τεράστια εμπειρία της στην υβριδική τεχνολογία, μαζί με την επιλογή της τετρακίνησης. Έτσι το Yaris Cross είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία με αυτή τη δυνατότητα!

Στη μάχη των τυπικών supermini, η Hyundai “ορμά” με το νέο i20, το οποίο αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τολμηρό σχεδιαστικά και με εξοπλισμό που θα ζήλευαν και οι πιο ακριβές εκδόσεις των ανταγωνιστών του, επαναπροσδιορίζει τον ορισμό value for money στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή στη Renault κάνουν την υπέρβαση και με όπλο το Clio κάνουν την υγραεριοκίνηση πιο προσιτή, στην ίδια τιμή με την έκδοση βενζίνης! Και με σχεδόν το μισό κόστος σε καύσιμο, το Clio LPG πρακτικά δε χρειάζεται “απόσβεση”, ενώ έχει και τις “ευλογίες” της εργοστασιακής τοποθέτησης!

Τα είχαμε γράψει και παλιότερα, τα plug-in υβριδικά είναι το ενδιάμεσο σκαλοπάτι μέχρι την πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση! Και το Volvo XC40 Recharge με 262 ίππους είναι γρήγορο, άνετο και με κατανάλωση που θα ονειρευόταν ακόμη και το πιο οικονομικό μικρό! Η αυτοκίνηση αλλάζει, πιο γρήγορα από όσο μπορούμε να ακολουθήσουμε! Ας καθίσουμε αναπαυτικά λοιπόν και ας το απολαύσουμε…

👉 Διαβάστε το 4ο τεύχος online εδώ!