Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω κορονοϊού

Οι τελευταίες εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 στην Ευρώπη οδήγησαν τους Ελβετούς στο να ακυρώσουν την έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η έκθεση αυτοκινήτου Γενεύης του 2020 ακυρώθηκε από την Ελβετική κυβέρνηση λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη. Όπως κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμου, από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Η ελβετική έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και τυπικά αυτή στην οποία οι περισσότεροι κατασκευαστές ανακοινώνουν τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Η εν λόγω έκθεση είναι η τελευταία σε μια σειρά ακυρώσεων, ως μέτρο αντιμετώπισης του ιού COVID-19 που απασχολεί την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών ανακοινώθηκε και η ακύρωση του Mobile World Congress, παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας που διοργανώνεται στην Ισπανία, ενώ το “τσεκούρι” δεν άφησε και τους αγώνες. Οι αγώνες της Formula 1 και Formula E έχουν επίσης ακυρωθεί, ενώ μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι.

Αναφορικά με την έκθεση αυτοκινήτου, ο διοργανωτής Palexpo είχε ανακοινώσει τις περασμένες ημέρες ότι η έκθεση της Γενεύης θα προχωρήσει, αλλά με κάποια απαραίτητα έξτρα μέτρα υγιεινής. Πολλοί συμμετέχοντες ωστόσο, ξεκίνησαν τις ακυρώσεις το τελευταίο διάστημα, λόγω πιθανού ρίσκου έκθεσης στο κορονοϊό. Πλέον είναι επίσημο ότι η έκθεση δε θα διοργανωθεί και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το αν θα μετακινηθεί σε κάποια άλλη ημερομηνία.