Έκτη ακριβότερη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα στα καύσιμα

Έκτη χώρα στον κόσμο και μια από τις ακριβότερες στην Ευρώπη στη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με επίσημα στοιχεία καταδεικνύεται η χώρα μας, μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα από 1η Ιανουαρίου 2017.
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες με τα πιο ακριβά καύσιμα…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι πρατηριούχοι καυσίμων της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα των περιοχών κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας και Σκοπίων, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στις τιμές των καυσίμων τους γείτονες συναδέλφους τους, αφού εκεί τα καύσιμα είναι φθηνότερα μέχρι και 50%. Για τον λόγο αυτό πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που «πετάγονται» μέχρι τα σύνορα για να φουλάρουν το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με φθηνά καύσιμα (βενζίνη 1,04 ευρώ/λίτρο, υγραέριο 0,47 ευρώ /λίτρο).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα η πραγματική αξία της βενζίνης ανα λίτρο είναι μόνο το 33% της τιμής της, το υπόλοιπο 67% είναι φόροι, ενώ στο πετρέλαιο η πραγματική τιμή του λίτρου είναι το 47% της συνολικής τιμής του και το 53% είναι φόροι.
Είναι πλέον αμφίβολο αν θα επιτευχθεί ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών που είναι η αύξηση των εσόδων του κατά 670 εκ. ευρώ, από την επιπλέον φορολόγηση των καυσίμων.