Αλλάζει ο ΚΟΚ, πρόστιμα με το εισόδημα

Οι πλούσιοι θα πληρώνουν ακριβότερα πρόστιμα σύμφωνα με τις αλλαγές που δρομολογεί η Κυβέρνηση, στοχοποιώντας ξεκάθαρα τους οδηγούς που αδιαφορούν για τον ΚΟΚ λόγω της οικονομικής τους άνεσης.
Σε συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπιρτζής ανακοίνωσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κυρώσεις που υπολογίζονται σύμφωνα με τα εισοδήματα των εκάστοτε παραβατών. Έτσι θα υπάρχει ένα “στάνταρ” ποσό ανά παράβαση του ΚΟΚ το οποίο θα δέχεται προσαυξήσεις σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη οδηγού, τα οποία θα αντλούνται από το ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμη, ο νέος ΚΟΚ προβλέπει σκληρές ποινές για “αντικοινωνικές συμπεριφορές”, όπως η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση (χωρίς hands free), η στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, ακόμη και η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης ή ακόμη και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Οι παραβάσεις του ΚΟΚ θα χωρίζονται σε μικρής, μεσαίας ή υψηλής επικινδυνότητας.
Εντύπωση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι ο νέος ΚΟΚ προβλέπει και αύξηση των ορίων ταχύτητας.