Η άρση ακινησίας κοστίζει 30 ευρώ

Έρχεται «ψυχρολουσία» για όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, αφού το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προβλέπει χαράτσι 30 ευρώ αν αποφασίσουν την άρση ακινησίας του οχήματός τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 45 του εν λόγω νομοσχεδίου, αν ένας ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του για διάστημα 2 συνεχόμενων ετών και στη συνέχεια θελήσει να προχωρήσει στην άρση ακινησίας και να το βάλει πάλι στην κυκλοφορία, θα πρέπει να καταβάλει παράβολο 30 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του νομ. 2367/1953, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. μετά την πάροδο 2 ετών από την ακινησία του οχήματος, προβαίνει στην καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας του.
Αν λοιπόν θελήσει κάποιος να επαναφέρει στην κυκλοφορία το όχημά του μετά από 2 χρόνια και ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας του έχουν καταστραφεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. οι αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών προβαίνουν στην αντικατάσταση των πινακίδων του οχήματος μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη.