Δυναμική πορεία της FCA στην Ελλάδα

Το 2017 ξεκίνησε ως μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία απέδειξε κατά τους πρώτους 6 μήνες πως διαθέτει ακόμα αξιοσημείωτες αντοχές, κυρίως λόγω της κατηγορίας των εταιρικών πωλήσεων.
Η Fiat Chrysler Automobiles, αποκλειστικός εισαγωγέας των Fiat, Alfa Romeo, Abarth Fiat Professional, αναβιώνοντας το ένδοξο παρελθόν, λάνσαρε από το 2ο εξάμηνο του 2016, μοντέλα-ορόσημα στη μακρόχρονη ιστορία της, όπως το θρυλικό Fiat 124 Spider, την Alfa Romeo Giulia και το Abarth 124 Spider. Παράλληλα, παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις των Alfa Romeo Giulietta και Fiat 500X, ενώ εισήγαγε και τα καινούρια pick-up Fullback, 9θέσιο Talento και το Fiat Tipo sedan. Το 2017 έφτασαν στην αγορά τα δύο νέες εκδόσεις του Tipo (Hatchback και και Station Wagon) και το πρώτο SUV της Alfa Romeo, τη Stelvio.
Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στα εξαιρετικά αποτελέσματα πωλήσεων της FCA Greece κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ειδικά στα επιβατικά οχήματα, η Fiat σημείωσε υψηλότερη αύξηση πωλήσεων κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, παίρνοντας έτσι την 5η θέση στη γενική κατάταξη με 3.749 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 7,5%.
Ο νέος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece, κ. Γιώργος Μπακόπουλος είπε σχετικά με αυτή την επιτυχία:

Η εμβληματική οικογένεια 500, σε συνδυασμό με το best-seller Fiat Panda (1η θέση A-κατηγορίας), και το value for money Fiat Tipo (3η θέση Γ-κατηγορίας), αποτέλεσαν την ατμομηχανή των πωλήσεων της FCA Greece, η οποία μέσω των τριών ιταλικών μαρκών, των 23 διαφορετικών μοντέλων που εισάγει στην Ελληνική αγορά, και την ισχυρή χρηματοδοτική παρουσία της FCA Bank, παρουσιάζει αθροιστικό μερίδιο εξαμήνου 8,2%, βελτιωμένο κατά 90% σε απόλυτους αριθμούς πωλήσεων έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2015, θέτοντας τα θεμέλια περαιτέρω δυναμικής ανάπτυξης του ιταλικού Group στην ελληνική αγορά.