Τέλος στα γυρισμένα χιλιόμετρα!

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ψηφιστεί νόμος που θα βάζει τέλος στα κατεβασμένα χιλιόμετρα στα κοντέρ μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ελληνικά και εισαγόμενα!

Νέος νόμος έρχεται να βάλει τέλος στα πειραγμένα κοντέρ.

Με τον εν λόγω νόμο το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων υποχρεώνει τα ΚΤΕΟ να αναγράφουν στα δελτία ελέγχου κάθε αυτοκινήτου όλο το ιστορικό του, καθώς και τα διανυθέντα χιλιόμετρα που γράφει ο χιλιομετρητής την ημέρα του ελέγχου. Αυτό σημαίνει μείωση της εμπορικής αξίας ενός αυτοκινήτου με “πειραγμένο” κοντέρ και κατ’ επέκταση δικαστικές μάχες από τους απατημένους αγοραστές εις βάρος αυτών που τους πούλησαν αυτοκίνητο ως τεφαρίκι με λίγα χιλιόμετρα

Με αυτό το νόμο οι “κατεργάρηδες θα μπουν στον πάγκο τους”, ενώ από το 2020 όλα τα ΚΤΕΟ της Ε.Ε. θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους ελέγχους των αυτοκινήτων σε όποια χώρα και αν είχαν πραγματοποιηθεί αυτοί. Άλλωστε από το 2014 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε στείλει οδηγία σε όλα τα κράτη-μέλη επισημαίνοντας ότι η παραποίηση του χιλιομετρητή σε ένα αυτοκίνητο οδηγεί σε εσφαλμένη εκτίμηση της καταλληλότητας του οχήματος και αποτελεί ποινικό αδίκημα.