Αυτοί οι μαθητές μας εκπροσωπούν στον τελικό του F1 in Schools

Η ομάδα Infinite Racing από τη Θεσσαλονίκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας Formula 1 in Schools, στο Όστιν του Τέξας!
Τα μέλη της Infinite Racing έτοιμα για τον τελικό του Τέξας.
Υπερήφανος χορηγός της 5μελούς ομάδας Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης είναι η Mercedes-Benz, πάντα αρωγός σε εξαιρετικές προσπάθειες που προάγουν την εξέλιξη, κυρίως όταν αυτές προέρχονται από ταλαντούχους νέους. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε τους πανελλαδικούς τελικούς και θα είναι η μία εκ των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας Formula 1 in Schools, από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου 2016 στο Όστιν του Τέξας.
Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM Education). Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.
Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, το οποίο και κινείται με πεπιεσμένο αέρα σε ειδική διαδρομή. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, όπως ακριβώς και σε μια πραγματική ομάδα της Formula 1.
Αν η ομάδα Infinite Racing ακολουθήσει την πορεία της ομάδας Mercedes AMG Petronas με τις επιτυχίες της στην F1, τότε σίγουρα μία θέση στο βάθρο των νικητών θα είναι δική της! Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!