Η τρέχουσα BMW X1 από το λανσάρισμά της δε σταμάτησε να γοητεύει το κοινό με την ξεχωριστή της σχεδίαση. Ωστόσο τώρα, με την τελευταία αναβάθμιση αποκτά ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση. Οι αλλαγές επικεντρώνονται στο εμπρός και πίσω τμήμα. Κάθε έκδοση του μοντέλου, από τη βασική X1 μέχρι τις xLine, Sport Line και M Sport, υιοθετεί τη δική της ταυτότητα, προσαρμοσμένη στον χαρακτήρα της. Η BMW X1 M Sport για παράδειγμα, έχει πιο σπορ εμφάνιση, χαμηλωμένη ανάρτηση και το πακέτο M Aerodynamics.

Συνολικά, ανανεωμένη BMW X1 αποπνέει μία πιο δυναμική και επιβλητική αύρα, κυρίως στο εμπρός τμήμα. Εδώ, η μεγαλύτερη μάσκα με τα χαρακτηριστικά “νεφρά” συγχωνεύεται στο κέντρο και συνδέεται με τους νέους προβολείς Adaptive LED, Νέος είναι και ο προφυλακτήρας με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς. Πίσω υπάρχουν νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά, όπως το νέο ένθετο στην πίσω ποδιά που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος. Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι η δίχρωμη εικόνα LED “X1” που προβάλλεται με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Δεν πρόκειται απλά για οπτικό τρικ αλλά έχει και λειτουργικό σκοπό, καθώς διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από την BMW X1 το βράδυ.

Οι κινητήρες της ανανεωμένης BMW X1

Κάτω από το καπό, όλοι οι κινητήρες της (βενζίνης και diesel) συμμορφώνονται με το τελευταίο πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d‑temp. Η βασική BMW X1 sDrive16d, που διατίθεται με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αποδίδει 116 ίππους και προσφέρει μέση κατανάλωση μόλις 4,4 l/100 km και εκπομπές CO2 μεταξύ 116 και 107 g/km. Από την άλλη η X1 xDrive25d, που είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στη γκάμα, αποδίδει ισχύ 231 ίππων και και ροπή 450 Nm, προσφέροντας επιταχύνει 0-100 km/h σε μόλις 6,6 δλ. Η βενζινοκίνητη X1 xDrive25i αποδίδει και αυτή 231 ίππους και συνεργάζεται με το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic για απολαυστικές επιταχύνσεις (0-100 km/h σε 6,5 δλ.). Συνολικά η αναβαθμισμένη γκάμα της BMW X1 περιλαμβάνει 16 συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίων.

BMW X1

Η νέα BMW X1 xDrive 25e

Τον επόμενο χρόνο, η γκάμα της X1 θα εμπλουτιστεί με την xDrive25e, μια plug-in υβριδική έκδοση που υπόσχεται μέση κατανάλωση 2,0 l/100 km και εκπομπές CO2 43 g/km. Το μοντέλο θα μπει στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2020 και εφοδιάζεται με την τελευταία, τέταρτη γενιά τεχνολογίας μπαταριών της BMW χωρητικότητας 9,7 kWh. Ως αποτέλεσμα, η plug-in υβριδική BMW X1 θα μπορεί να διανύσει περίπου 50 km μόνο με ηλεκτροκίνηση.

Με πλουσιότερο εξοπλισμό

Η ανανεωμένη γενιά της BMW X1 έρχεται και με βελτιωμένη ευελιξία εσωτερικού, πιο προσεγμένη ποιότητα αλλά και προηγμένη τεχνολογία. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η νέα κοντράστ ραφή του ταμπλό στα μοντέλα xLine, Sport Line και M Sport. Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει στο εσωτερικό είναι η οθόνη ελέγχου 6,5 ιντσών, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί με σύστημα πλοήγησης και να έχει διάμετρο 8,8 ιντσών, ενώ για τους πιο απαιτητικούς διατίθεται και το νέο Touch Control Display 10,25 ινστών που λειτουργεί μέσω BMW iDrive Controller, φωνητικού ελέγχου ή τεχνολογίας αφής.

Τιμές

Η ανανεωμένη BMW X1 ξεκινά την εμπορική πορεία της στην ελληνική αγορά σε τιμές από 31.645 ευρώ για την sDrive18i και από 40.700 ευρώ για την sDrive20i. Σε πετρέλαιο, η sDrive16d ξεκινά από 34.880 ευρώ και η xDrive18d από 43.200 ευρώ, ενώ η κορυφαία xDrive25d κοστίζει 53.050 ευρώ.

Δείτε ακόμη: