Το Mazda MX-5 ανανεώθηκε. Περίπου…

Mazda MX-5

Με ανεπαίσθητες αλλαγές στον εξοπλισμό, το δημοφιλές Mazda MX-5 ανανεώθηκε και επανακυκλοφορεί ως μοντέλο του 2021. Δείτε τι αλλάζει…

Η παροιμία λέει σοφά ότι «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Αν και πάντα υπάρχουν μικρά περιθώρια βελτίωσης και αυτή τη λογική φαίνεται να ακολουθεί το Mazda MX-5. Το Miata λοιπόν, το πιο προσιτό και πιο δημοφιλές αληθινό roadster στον κόσμο με 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις αλλάζει. Ευτυχώς όχι πολύ! Οι αλλαγές είναι αυτό που λέμε «με το σταγονόμετρο», αλλά ακόμη κι έτσι, το MX-5 ανανεώθηκε.

Δείτε τι αλλάζει στο Mazda ΜΧ-5

  • Tο MX-5 προσφέρεται με νέες χρωματικές επιλογές εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ η γκάμα αποκτά και την ειδική έκδοση Takumi.
  • Η Takumi διατίθεται με την αποκλειστική λευκή δερμάτινη επένδυση, το νέο εξωτερικό χρώμα Deep Crystal Blue Mica, ζάντες BBS 16 και 17 ιντσών και σκούρα κόκκινη οροφή soft-top.
  • Όλες οι εκδόσεις soft-top έχουν πλέον καλύτερη μόνωση από τα μοντέλα των προηγούμενων γενεών.
  • Η Mazda συμπεριέλαβε επίσης και το βολικό σύστημα ασύρματης διασύνδεσης με Apple CarPlay τόσο στην έκδοση με soft-top όσο και στην έκδοση RF. Το MX-5 του 2021 μπορεί επίσης να εφοδιαστεί και με το ηχοσύστημα της BOSE με 9 ηχεία και σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατη απεικόνιση.
  • Το MX-5 του 2021 εφοδιάζεται με το i-Activsense, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, full-LED φωτιστικά σώματα με αυτόματη ρύθμιση εμβέλειας, υποβοήθηση στάθμευσης με προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας όταν ο οδηγός κινείται με όπισθεν, σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας με έλεγχο σε τυφλά σημεία και σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού Matrix LED.

Mazda MX-5Επιπλέον, η εταιρεία επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της επετειακής περιορισμένης έκδοσης των 100ετών. Ο συνδυασμός του λευκού Snowflake White Pearlescent για το αμάξωμα με το μπορντό στις μοκέτες και τις δερμάτινες ταπετσαρίες, αποτελεί ένα φόρο τιμής στο πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της Mazda, το R360 Coupe που κυκλοφόρησε το 1960. Θυμίζουμε ότι η τελευταία γενιά του MX-5 διαθέτει κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv-G. Έναν χωρητικότητας 1.5lt με 132ps στις 7.000 σ.α.λ. και ροπή 152 Nm στις 4.000 σ.α.λ. και τον 2λιτρο με 184ps στις 7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 205 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Μάλιστα, ο Skyactiv-G 2.0 εφοδιάζεται με το i-Eloop, ένα σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, και σύστημα start-stop.

Το Mazda MX-5 ΜΥ2021 ξεκινά από τις 26.860 ευρώ, στην έκδοση Challenge G132 Soft Top.