Ασθενοφόρο Nissan NV400

H Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε διασκεύασε ένα NV400 σε ασθενοφόρο, τηρώντας τηρώντας την παράδοσή της στη δημιουργία ειδικών αυτοκινήτων όπως ήδη γνωρίσαμε και στο πυροσβεστικό Nissan Navara.
Το συγκεκριμένο όχημα, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους φορείς υπηρεσιών υγείας, καθώς με την ευελιξία του, τον εργονομικό σχεδιασμό του, αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει για τον οδηγό και το ιατρικό προσωπικό, δύναται να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της μεταφοράς ασθενών. Συνοδευόμενο από εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χιλιόμετρων, το ΝV400 διαθέτει τα “διαπιστευτήρια” για να αντεπεξέλθει και στις σκληρές απαιτήσεις του ασθενοφόρου.
Στην έκδοση ασθενοφόρου του Nissan NV400, o θάλαμος του ασθενούς είναι χωρισμένος από τον θάλαμο του οδηγού και διαθέτει όλες τις κατάλληλες επενδύσεις και προσθήκες για τη στήριξη του ειδικού εξοπλισμού αλλά και την παροχή της απαραίτητης θερμικής και ηχητικής μόνοσης. Τα τοιχώματα είναι καλυμμένα με ενισχυμένο πολυεστέρα λευκό που καλύπτει τις προδιαγραφές τροφίμων και αντέχει τις συνήθεις κρούσεις, ενώ είναι ανθεκτικός και σε πυρκαγιά, με ρυθμό καύσης μικρότερο από 100mm/min μετρούμενο σύμφωνα με το ISO 3795, όπως προβλέπεται στη παράγραφο 4.4.1 του ΕΝ 1789 : 2010. Τέλος, ο εξοπλισμός στο ασθενοφόρο Nissan NV400, περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα βάσει προδιαγραφών ΕΚΑΒ.
To όχημα κινείται από τον πετρελαιοκινητήρα 2,3 λίτρων με 125 ίππους και 310Nm ροπής, ο οποίος διακρίνεται τόσο για την εξαιρετική οικονομία καυσίμου, όσο και για τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης που προσφέρει.