Η νέα Toyota Corolla φτάνει στην ελληνική αγορά το Μάρτιο και η Toyota Hellas ανακοίνωσε επισήμως τις τιμές με τις οποίες το μοντέλο θα ξεκινήσει την πορεία του στη χώρα μας. Το μοντέλο θα διατεθεί σε εκδόσεις hatchback και sedan, αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης και βενζίνης υβριδικούς. Δε θα υπάρξει έκδοση diesel, καθώς είναι γνωστό πλέον πως η Toyota γυρίζει την πλάτη στους πετρελαιοκινητήρες.

Με πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Ο βασικός εξοπλισμός στη νέα γενιά Corolla είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει τα:

  • Toyota Safety Sense 2 με ACC και LTA
  • Full LED προβολείς
  • Dual Auto A/C
  • EPB
  • eCall & Connected Services
  • Οθόνη πίνακα οργάνων 4,2” TFT
  • Σύστημα multimedia Toyota Touch 8”
  • Κάμερα οπισθοπορείας

Γκάμα Corolla με δύο υβριδικές εκδόσεις

Η γκάμα κινητήρων στη νέα γενιά Toyota Corolla αποτελείται από τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης και βενζίνης/υβριδικά. Βασικός κινητήρας είναι ο 1.2lt Turbo με απόδοση 116 ίππων, ο οποίος και προσφέρει πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 9,3 δευτ.). Είναι διαθέσιμος με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο CVT,

Προς τα πάνω η γκάμα εμπλουτίζεται από δύο υβδιρικές εκδόσεις 1.8lt και 2.0lt, οι οποίες αναμένεται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων στην Ευρώπη. Ο γνώριμος από το Prius 1.8lt Hybrid αποδίδει συνδυαστικά 122 ίππους και έχει εκπομπές CO2 μόλις 76 g/km. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 km/h γίνεται σε 10,9 δευτ., ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων E-CVT.

Ο τρίτος κινητήρας είναι ο 2.0lt Hybrid με ισχύ 180 ίππων. Η έκδοση αυτή αποτελεί και την αιχμή του δόρατος για τη νέα γενιά Corolla, αφού επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 7,9 δευτ., ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 84 g/km. Η μετάδοση και εδώ γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου E-CVT.

Ωστόσο, θα υπάρξει και ένας ακόμη κινητήρας, ο οποίος θα διατεθεί αποκλειστικά στην Corolla Sedan. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης 1.6lt VVT-i με ισχύ 132 ίππους και 159 Nm στις 4.400 σ.α.λ.

Νέα Toyota Corolla από 17.100 ευρώ

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Toyota Hellas, η νέα Corolla ξεκινά την πορεία της στην ελληνική αγορά από 17.100 ευρώ για την έκδοση Sedan 1.6lt, ενώ η Corolla Hatchback με κινητήρα 1.2Τ ξεκινά από τις 17.430 ευρώ. Οι υβριδικές εκδόσεις ξεκινούν από 20.800 και 25.490 ευρώ για τις εκδόσεις 1.8 και 2.0 Hybrid αντίστοιχα.