Σεμινάριο ασφάλειας από την ΟΜΑΕ

Με περισσότερους από 90 οδηγούς και στελέχη αγώνων ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ασφάλειας οδηγών-συνοδηγών αγώνων που διοργάνωσε η ΟΜΑΕ στις εγκαταστάσεις της 1ης ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών της πυροσβεστικής υπηρεσίας στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Το κυρίως μέρος του σεμιναρίου περιλάμβανε αναλύσεις για τη χρήση και τη σημασία, τόσο του ατομικού εξοπλισμού ασφαλείας, όσο και του αντίστοιχου του αυτοκινήτου, της ασφάλεια του πληρώματος σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση. Στελέχη της ΕΜΑΚ μίλησαν για τεχνικές απεγκλωβισμού από αυτοκίνητο, μια «άσκηση» ζωής που έχει γίνει κτήμα των στελεχών της ΕΜΑΚ έχοντας σώσει τη ζωή 100δων συνανθρώπων μας που έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα. Από την πλευρά της Ιατρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ασφάλειας, έγιναν αναφορές στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε διάφορες περιπτώσεις ατυχημάτων, δίνοντας παράλληλα και κάποιες πολύτιμες συμβουλές Α’ Βοηθειών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια «παράσταση» σε πραγματικές συνθήκες που έδωσε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ, επιδεικνύοντας ολόκληρη την διαδικασία απεγκλωβισμού και διάσωσης οδηγού από αγωνιστικό αυτοκίνητο, σε μια 20λεπτη επίδειξη που έμοιαζε με χορογραφία. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των ανθρώπων της ΕΜΑΚ, είναι το γεγονός πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και την αποχώρηση των συμμετεχόντων, όλα τα μέλη της Μονάδας παρέμειναν στην αίθουσα και ενημερώθηκαν από στελέχη της Ομοσπονδίας για τις ιδιαιτερότητες των αγωνιστικών αυτοκινήτων, την στελέχωση και την οργανωτική δομή των αγώνων, τις ευθύνες και το πως αυτές επιμερίζονται, καθώς και για τις εξελίξεις στα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στους αγώνες, ενώ εξοικειώθηκαν από κοντά και με αγωνιστικά αυτοκίνητα που προσήλθαν στο χώρο γι’ αυτό ακριβώς το σκοπό.