Ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων

Πάνω από 1,1 εκ. αναμένεται να φθάσουν τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες τους τα έβαλαν τα τελευταία 7 χρόνια σε καθεστώς ακινησίας καταθέτοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Οι διάφορες εξαγγελίες πρώην υπουργού για εφαρμογή νέου υπολογισμού στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 πήγαν… στο βρόντο, με αποτέλεσμα και φέτος να μην αλλάξει τίποτε αναγκάζοντας και άλλους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να προχωρήσουν στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους, μη μπορώντας να αντέξουν το βαρύ χαράτσι που τους επιβάλει και πάλι το αδηφάγο κράτος.

Συλλογή από τσίγκο για μια ακόμη φορά στις Εφορίες…

Όλη αυτή η ιστορία για την κυβέρνηση και συγκεκριμένα για το Υπουργείο Οικονομικών μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων από τα Τέλη Κυκλοφορίας. Αν υπολογίσει κανείς ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα, χωρίς να έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, ενώ άλλα πολλά δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και άλλα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, τότε το μέγεθος της απώλειας εσόδων είναι πολύ μεγαλύτερο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προθεσμία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας και της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για όσους το επιθυμούν, λήγει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί από το αρμόδιο υπουργείο αν θα ισχύσει το 2017 το ευνοϊκό μέτρο της άρσης ακινησίας για λίγους μήνες με μειωμένο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την περσινή χρονιά.