5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Βέλος-Bottecchia σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Βόλβης, διοργανώνει το 5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο, με τη συμμετοχή 210 αθλητών συνολικά.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου τα ποδήλατα κάνουν κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο αγώνας-θεσμός στον χώρο του αθλήματος, είναι ενταγμένος στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας. Η συμμετοχή 98 αθλητών στην κατηγορία Ανδρών Elite και Εφήβων, μεταξύ των οποίων και οι τρεις εκπρόσωποι της Ποδηλασίας στην Ολυμπιάδα του Ρίο, Γιάννης Ταμουρίδης (Δρόμος), Δημήτρης Αντωνιάδης (ΜΤΒ) και Χρήστος Βολικάκης (Πίστα) και 112 αθλητών στην κατηγορία Masters-Open, προμηνύει μεγάλο ανταγωνισμό και υπέροχο θέαμα.
Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (11:00 στο Δημαρχείο Σταυρού του Δήμου Βόλβης και ακολουθούν 141 km αγώνα στη γραφική και ποικιλόμορφη διαδρομή: Σταυρός-Ρεντίνα-Μ. Βόλβη-Νυμφόπετρα-Ευαγγελισμός-Ανάληψη-Κολχικό-Αυγή-Σοχός-Ασκός-Ανοιξιά-Φιλαδέλφειο-Βαμβακιά-Ρεντίνα-Σταυρός. Ο τερματισμός υπολογίζεται στις 14:30 στο ίδιο σημείο.
Την Κυριακή το πρωί (11:00) οι αθλητές θα τρέξουν στη Θεσσαλονίκη, στο κεντρικότερο και ομορφότερο κομμάτι της πόλης, μέσα από τη διαδρομή μήκους 4,5 km: Λ. Πύργος-Ν. Γερμανού-Τσιμισκή-Σαλαμίνος-Λ. Νίκης-Λ. Πύργος. Στις 13:00 της ίδιας ημέρας το λόγο έχουν οι πολίτες και οι αστικοί ποδηλάτες, στους οποίους θα παραδοθεί η σηματοδοτημένη και άδεια από αυτοκίνητα διαδρομή του αγώνα, για να απολαύσουν την βόλτα τους και να διατρανώσουν την επιθυμία τους για ανεμπόδιστη και ακίνδυνη χρήση του μέσου. Επίσης στους συμμετέχοντες της Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας θα γίνει κλήρωση ποδηλατικών αξεσουάρ και ποδηλάτων ΜΤΒ και CITY BIKE προσφορά των καταστημάτων: PODILATO.EU- RED ZEPPELIN και PODILATORAMA.