Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai έφτασε στην Ελληνική αγορά. To Kona Electric διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 136 και 204 ίππους και αυτονομία 449 χιλιομέτρων.

Το Hyundai Kona Electric έφτασε στην Ελλάδα. Αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην επιτυχημένη γκάμα της Hyundai και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στην κατηγορία των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων (eco-cars). Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV με τη δυναμική των ηλεκτρoκινητήρων. Η Hyundai είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη που παρουσίασε ένα πλήρως ηλεκτρικό compact SUV προσιτό σε όλους.

Δύο ηλεκτρικές εκδόσεις με 136 ή 204 ίππους

Το ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρων, προσφέροντας στους αγοραστές του έναν από τους ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες. Η έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh έχει αυτονομία 449 χιλιομέτρων (μικτός κύκλος κατά WLTP) και 619 χιλιομέτρων εντός πόλης, με μέγιστη απόδοση 204 ίππους και ροπή 395 Nm. Με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,9 δευτερόλεπτα το Κona Electric παρέχει μια πραγματική fun-to-drive εμπειρία οδήγησης. Αντίστοιχα, με τη μικρότερη μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh, μπορεί να καλύψει με μια μόνο φόρτιση έως και 305 χιλιόμετρα (WLTP) καθώς και 453 χιλιόμετρα εντός πόλης. Εδώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και την ίδια ροπή 395 Nm.

Hyundai Kona Electric

Η φόρτιση της μπαταρίας έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,2 kW, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία 39kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου, δίπλα στο λογότυπο Hyundai.

Στην εξωτερική σχεδίαση, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης του Kona Electric από το συμβατικό μοντέλο αποτελεί η κλειστή μάσκα που εξασφαλίζει μια καθαρή και κομψή εμφάνιση, βελτιώνοντας παράλληλα και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου με συντελεστή μόλις cd 0,288. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του σχεδιασμού του είναι το LED Composite Light που ενισχύει τις οπτικές εντυπώσεις, ενώ τα LED φώτα ημέρας βρίσκονται πάνω από τους επίσης LED προβολείς. Οι αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών ενισχύουν το φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Στο εσωτερικό

Η κεντρική κονσόλα του Κona Electric συνδυάζει τα κουμπιά P, N, D και R με τον επιλογέα shift by wire, και ακριβώς από κάτω βρίσκεται ένας επιπλέον μεγάλος χώρος για προσωπικά αντικείμενα. Ο καινούργιος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών εμφανίζει στοιχεία όπως ταχύμετρο, επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ροή ενέργειας και επιλογή κίνησης. Ανάλογα με την επιλογή κίνησης, το χρώμα του φόντου και οι ενδείξεις προσαρμόζονται προκειμένου να παρέχουν πάντα τις πιο σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το head-up display (HUD) προβάλλει τις σχετικές πληροφορίες ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το Kona Electric διαθέτει χώρο αποσκευών με χωρητικότητα από 332 έως 1.114 λίτρα.

Οι τιμές του Hyundai Kona Electric

Στην ελληνική αγορά το Hyundai Kona Electric είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Premium 39kWh, Premium 64kWh, Distinctive 64kWh και Limited 64kWh. Οι τιμές ξεκινούν από 37.990€ στην έκδοση Premium 39kWh. Πιο αναλυτικά:

  • Premium 39kWh: 37.990€
  • Premium 64kWh: 42.990€
  • Distinctive 64kWh: 45.990€
  • Limited 64kWh: 48.990€

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν κανένα όφελος κρατικού προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.