Το νέο Peugeot 508 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που τραβάει τα βλέμματα χάρη στη δυναμική του εμφάνιση. Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε σημαντικά και δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. Ταυτόχρονα οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Το εμπρός μέρος αντανακλά έντονα το δυναμισμό. Η κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πιο πρωτότυπο Instinct. Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή. Το συνολικό μήκος περιορίζεται στα 4,75 μ, γεγονός που συμβάλλει στην ευελιξία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Πίσω ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων Peugeot. Τα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φώτα μεταβαλλόμενης φωτεινότητας αποτελούν πλέον κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέου μοντέλου της μάρκας.

Peugeot 508

Εσωτερικό με i-Cockpit

Στο εσωτερικό του νέου Peugeot 508 υπάρχει ένας καινούργιος κόσμος με κυρίαρχα στοιχεία την πρωτοτυπία και την ποιότητα. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον πίνακα οργάνων και τη νέα έκδοση του Peugeot i-Cockpit. Βασικά στοιχεία είναι το τιμόνι μικρής διαμέτρου, η μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας (HD) σε διάταξη 8:3 και η μονάδα head-up display με την υψηλής ανάλυσης ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών.

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται απόλυτα στον πίνακα οργάνων και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το head-up display. Στο επίπεδο εξοπλισμού Active η οθόνη έχει διαγώνιο 8’’, ενώ από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, η οθόνη είναι 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD). Συνοδεύεται από επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση και μόνιμη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης.

Οι κινητήρες του 508

Το νέο 508 εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες PureTech και BlueHDi. Η γκάμα περιλαμβάνει δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech με 180 και 225 ίππους, σε συνδυασμό με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε diesel υπάρχουν τέσσερεις εκδόσεις των κινητήρων 1.5 και 2.0 BlueHDi. Στη βάση βρίσκεται η 1.5 BlueHDi 130 S&S, η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ακολουθούν οι 1.5 BlueHDi 130, 2.0 BlueHDi 160 και 2.0 BlueHDi 180 με 8άρι αυτόματο.

Peugeot 508

Τεχνολογίες και εξοπλισμός

Όπως προστάζουν τα νέα δεδομένα, το Peugeot 508 διαθέτει ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές του οργανισμού EuroNCAP. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σύστημα νυχτερινής όρασης, σύστημα Active Safety Brake με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας φώτων, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, αποτροπή ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.

Το σύστημα νυχτερινής όρασης προσφέρεται για πρώτη φορά σε μοντέο αυτής της κατηγορίας και χρησιμοποιεί μία κάμερα υπερύθρων που αναγνωρίζει πεζούς ή οτιδήποτε κινείται μπροστά από το αυτοκίνητο σε απόσταση έως και 250 μέτρα. Η εικόνα στέλνεται στην οθόνη του head-up display, στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Peugeot 508

Εκδόσεις και εξοπλισμός

Οι διαθέσιμες εκδόσεις του Peugeot 508 είναι τέσσερις: Active, Allure, GT Line και GT. Η βασική Active διαθέτει στοιχεία όπως:

  • 6 αερόσακοι, ηλεκτρικό χειρόφρενο με σύστημα Drive Away και Hill Assist
  • φώτα LED ημέρας και πίσω φώτα LED
  • cruise control & speed limiter
  • αυτόματη λειτουργεία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω
  • ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
  • αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί
  • i-Cockpit με ψηφιακό πίνακα οργάνων
  • head-up display
  • σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Bluetooth

Δείτε ακόμη:

Πανέμορφο το νέο Peugeot 208