Ολοκληρώθηκε ο νέος δρόμος των Τεμπών

Στις 31 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η εγκαινίαση του νέου δρόμου που παρακάμπτει τα Τέμπη και αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής, που επί χρόνια ταλαιπώρησε τους οδηγούς. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί και ήδη πραγματοποιούνται έργα ασφαλτόστρωσης και διαγραμμίσεων του νέου δρόμου, που έχει μήκος 25 χιλιομέτρων με τρεις δίδυμες σήραγγες.

Η πρώτη δίδυμη σήραγγα Τ1 έχει μήκος 2 χλμ, ενώ η δεύτερη Τ2 (σήραγγα των Τεμπών) έχει μήκος 6 χλμ. και είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων. Τέλος, η τρίτη Τ3 έχει μήκος 3 χλμ. και ξεκινά από την περιοχή του Παντελεήμονα Πιερίας. Επίσης υπάρχουν και 14 χλμ. ανοικτού δρόμου που είναι μεταξύ των σηράγγων αλλά και στην ένωση του δρόμου με την εθνική οδό στον Ευαγγελισμό και τη Σκοτίνα.
Το έργο αυτό μειώνει σημαντικά το χρόνο διέλευσης από την περιοχή, εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγάλη ασφάλεια. Στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας πριν τις γιορτές του Πάσχα, ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία των εκδρομέων. Μάλιστα εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί και άσκηση για να ελεγχθεί η ασφάλεια του δρόμου, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Φωτογραφία: travelstyle.gr