Διπλή βράβευση της Toyota στα Environmental Awards

Δύο σημαντικά βραβεία απέσπασε η Toyota Ελλάς στην τελετή απονομής των Environmental Awards 2016 που διοργάνωσε για 4η χρονιά η εταιρεία Boussias Communications. Περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι δημοσίων φορέων παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων που αφορούν στις καλύτερες πρακτικές της χώρας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω αδιάβλητης διαδικασίας από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή επιστημόνων και experts σε θέματα περιβάλλοντος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Toyota τιμήθηκε διπλά για τις πρωτοβουλίες της, που συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, αναδεικνύοντας παράλληλα την συνεισφορά της στην κοινωνία και στον άνθρωπο.
Τα βραβεία της Toyota ήταν:

1. Βραβείο GOLD στην ενότητα Human Environment Sustainable Product or Service.

Το βραβείο αυτό απευθύνεται στις επιχειρήσεις που έχουν επιτύχει να αναπτύξουν και να παράγουν καινοτόμα, αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, διαδικασίες, εφαρμογές ή υπηρεσίες, εφαρμόζοντας τις ενδεδειγμένες πρακτικές ή τεχνολογίες (μείωση της χρήσης πρώτων υλών, ορθολογική διαχείριση ενέργειας, ΤΠΕ, υπεύθυνη χρήση προϊόντων/αγαθών, βιώσιμη διαχείριση αλυσίδας αξίας).

2. Βραβείο BRONZE στην ενότητα Resourcse Sustainability Industry στην κατηγορία Sustainable Energy Intensive Industry.

Απευθύνεται στις επιχειρήσεις της ενεργοβόρου βιομηχανίας, που έχουν εφαρμόσει τεχνολογικές λύσεις/πρακτικές και μεθόδους παραγωγής/συμπαραγωγής, οι οποίες επιτυγχάνουν μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και των εκπεμπόμενων ρύπων ή την βέλτιστη αξιοποίηση των πρώτων υλών/φυσικών πόρων που χρησιμοποιούν. Επίσης, συμμετοχή από επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν υλοποιήσει επιτυχημένες πρακτικές επικοινωνίας για περιβαλλοντική ευαισθησία.
Τα βραβεία της Toyota Ελλάς, παρέλαβαν ο κ. Χρήστος Βόντας, Network Director και η κα Κλαίρη Χατζηγιάννη, Press Relations Manager.
Κατά την τελετή της βράβευσης, ο κ. Χρήστος Βόντας αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Toyota για την προστασία του περιβάλλοντος λέγοντας:
Το επίτευγμα Toyota Mirai, που αφορά σε ένα όχημα κυψελών υδρογόνου καυσίμου, αποτελεί μια ακόμα πρωτοποριακή τεχνολογία. Μέσα απ’ αυτή την τεχνολογία, η Toyota, επιβεβαιώνει και πάλι την μακροχρόνια αφοσίωσή της στην ασφαλή και πρακτική μετακίνηση, δημιουργώντας το απόλυτο οικολογικό αυτοκίνητο που δεν εκπέμπει τίποτε άλλο, παρά μόνο ένα ποτήρι καθαρού νερού. Η συμβολή στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota. Πιστεύοντας ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα μόνο μέσα από ευρεία χρήση, η Toyota έχει ήδη ενθαρρύνει την υιοθέτηση των υβριδικών οχημάτων μαζικής παραγωγής στις αγορές όλου του κόσμου. Σήμερα, πάνω από 9 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα Toyota κυκλοφορούν στους δρόμους του πλανήτη, ενώ επεκτείνεται ακόμη περισσότερο η υβριδική γκάμα των μοντέλων μας με στόχο να φθάσουμε τις αθροιστικές πωλήσεις των 15 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το 2020. Αναμφισβήτητα, στόχος μας είναι να παραδώσουμε μια βιώσιμη κοινωνία αντάξια των ευθυνών μας και όχι μια κοινωνία με ημερομηνία λήξης.