Η Kosmocar – Volkswagen στον 12ο Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

Την Κυριακή 2 Απριλίου διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη και τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της AIMS, καθώς και με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού Ευόσμου.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8 το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία της Πέλλας, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. O τερματισμός θα γίνει στην παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόμου Υγείας και Δυναμικού βαδίσματος σε Δημόσια οδό 10.000 και 5.000 μέτρων, καθώς και αγώνας Δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Ρόλο επίσημου χορηγού σ’ αυτό το μεγάλο αθλητικό θεσμό, θα έχει και η Kosmocar Α.Ε. επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, η οποία εκτός των άλλων θα διαθέσει στην διοργάνωση 16 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και το ηλεκτροκίνητο e-Golf, που θα συνοδεύει τον αγώνα ως όχημα χρονομέτρησης.
Επίσης η Kosmocar A.E. θα συμμετέχει στον 12ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», με τη δική της ομάδα δρομέων την «Volkswagen Running Team», στην οποία θα συμμετέχουν φίλοι της μάρκας καθώς και εργαζόμενοι του δικτύου εξουσιοδοτημένων εμπόρων της Kosmocar.
Ο διευθυντής πωλήσεων & marketing της Volkswagen, κ. Θανάσης Κονιστής αναφερόμενος στη χορηγία του αγώνα δήλωσε:

Με τη χορηγία της διοργάνωσης του Stoiximan.gr12ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος, η Kosmocar – Volkswagen, αγκαλιάζει και στηρίζει έμπρακτα το σημαντικότερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός που βιώνει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα. Προτρέπουμε λοιπόν το ευρύ κοινό να έρθει και αυτό πιο κοντά στον αθλητισμό, αγκαλιάζοντας με τη σειρά του μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας που «ταξιδεύει» το όνομα της Ελλάδας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε όλο τον κόσμο.