Στην Ελλάδα το Volkswagen Scirocco GTS

Πρεμιέρα στην Ελλάδα και την έκθεση Αυτοκίνηση 2016 κάνει το νέο Volkswagen Scirocco GTS, μια νέα ειδική έκδοση που συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε το 1982. Το νέο Scirocco GTS εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 220 ίππων και ξεχωρίζει από μια σειρά ιδιαίτερων χαρακτηριστικών εξωτερικά και εσωτερικά.
Η ρίγα επέστρεψε στο νέο Scirocco GTS.
Από την αρχική του κιόλας έκδοση το 1982, το Scirocco GTS είχε μια ξεχωριστή ρίγα που “έτρεχε” σε όλο το μήκος της σιλουέτας του, διαφορετικά σπορ καθίσματα στο εσωτερικό και λεβιέ ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας του golf, όπως το αντίστοιχο Golf GTI της εποχής. Αντίστοιχα είναι τα διακριτικά και στο νέο Scirocco GTS, το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ελληνικό, στα πλαίσια της έκθεσης “Αυτοκίνηση 2016” (δείτε τις πρεμιέρες της έκθεσης εδώ).
Η έκδοση GTS διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα Scirocco στη διπλή ρίγα σε καπό, οροφή και πίσω μέρος, ενώ “φοράει” ως στάνταρ το πακέτο σπορ προφυλακτήρων και μαρσπιέ R-Line. Ακόμη υπάρχουν διαφορετικής σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και νέα χρώματα στην καμπίνα σε συνδυασμό με κόκκινες ραφές και βεβαίως την κλασική μπάλα του golf στον επιλογέα ταχυτήτων.
Νέα εικόνα στο εσωτερικό με σπορ κόκκινες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό του Scirocco GTS ξεχωρίζουν οι κόκκινες ραφές και ο επιλογέας ταχυτήτων σε σχέδιο μπάλας golf.
Το Volkswagen Scirocco GTS συνδυάζεται αποκλειστικά με τον 2-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 220 ίππων και 350Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 246 km/h. Προαιρετικά διατίθεται και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 ταχυτήτων για ακόμη πιο σπορ χαρακτήρα και ταχύτερες αλλαγές σχέσεων.
Η ειδική έκδοση που θα διατίθεται προς πώληση στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο, διατίθεται σε 6 εξωτερικά χρώματα: μαύρο, κόκκινο, 2 αποχρώσεις του γκρι και 2 αποχρώσεις λευκού, με τις ρίγες αντίστοιχα να έχουν κόκκινο ή μαύρο χρώμα.
Εξωτερικά το Scirocco GTS φορά νέες ζάντες και πιο σπορ προφυλακτήρες.