Η Volvo στα βραβεία IFG Awards 2016

Η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός στην απονομή των IFG Awards, των βραβείων του Ιδρύματος International Foundation for Greece που απονέμονται ανά 3 χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς.
Το Volvo XC90 στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία πλήθους καλεσμένων από τον πολιτικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό χώρο. Στην είσοδο του Μουσείου βρισκόταν ένα Volvo XC90, το οποίο ήταν και το αποκλειστικό όχημα για τις άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις όλων των υψηλών προσκεκλημένων.
Για την ιστορία, τα βραβεία IFG Awards απονεμήθηκαν σε πέντε κατηγορίες:
– Στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες», στον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δημιουργό εκτός άλλων των ταινιών «Ζ» και «Ο αγνοούμενος», βραβευμένο τόσο με Όσκαρ όσο και με το Χρυσό Φοίνικα και τη Χρυσή Άρκτο στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου αντίστοιχα.
– Στην κατηγορία «Επιστήμη», στο Δρα. Παναγιώτη Διαμαντή, μηχανικό, ιατρό, επιχειρηματία και συγγραφέα, εκτός άλλων ιδρυτή του Διεθνούς Πανεπιστημίου του Διαστήματος και των εταιριών Zero Gravity Corporation και Space Adventures.
– Στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα», στον Ιωάννη Κατσιματίδη, αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο που ξεκίνησε από τη Νίσυρο και απασχόλησε έντονα τα διεθνή Μέσα το 2013 όταν ήταν υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
– Στην κατηγορία «Θέατρο και Κινηματογράφος», στην ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, γνωστή ηθοποιό και παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών του Hollywood, σύζυγο του επίσης γνωστού ηθοποιού Τομ Χάνκς.
– Στην κατηγορία «ΜΜΕ», στο Γιώργο Στεφανόπουλο, πολύ γνωστό δημοσιογράφο στις Η.Π.Α. και παρουσιαστή για χρόνια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού ABC, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Μπιλ Κλίντον στον προεδρικό αξίωμα το 1992.