Η Audi αποσύρεται από το DTM. Θα τρέχει μόνο στη Formula E

Η Audi επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και αφοσιώνεται πλήρως στη Formula E, τερματίζοντας την παρουσία της στο DTM από την επόμενη σεζόν.

Η Audi προσανατολίζεται στην ηλεκτροκίνηση και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και δικτύωσης των αυτοκινήτων μεταξύ τους, σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Υπό αυτό το πρίσμα και με στόχο ένα κλιματικά ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η μάρκα αποκαλύπτει τα πλάνα της για το Motorsport. Και αυτά περιλαμβάνουν μόνο τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula E.

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ σημαντική απόφαση καθώς η μάρκα με τα τέσσερα δακτυλίδια έχει γράψει λαμπρές σελίδες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της. Σε μία ιστορική για τη μάρκα στιγμή, η Audi ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού DTM μετά το τέλος της εφετινής σεζόν. Πλέον αφοερώνεται ολοκληρωτικά στη Formula E, στην οποία και συμμετέχει από την ίδρυσή της, το 2014. Με 41 συνολικά θέσεις στο βάθρο, η Audi Sport ABT Schaeffler είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula E. Η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση, καθώς έχει θέσει στόχο μέχρι το 2025, το 40% περίπου των πωλήσεών της να αφορά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα!

Audi e-tron FE06
Audi e-tron FE06

Θυμίζουμε ότι η Audi έχει πολύ επιτυχημένη παρουσία στο DTM, έχοντας να επιδείξει 23 τίτλους κατασκευαστών, 11 οδηγών, 114 πρώτες νίκες, 345 θέσεις στο βάθρο, 106 pole positions και 112 ταχύτερους γύρους. Άφησε αναμφισβήτητα ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο θεσμό από το 1990 έως το 1992 και από το 2000 έως σήμερα.