Η CUPRA στηρίζει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τη συμμετοχή της στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E.

Η CUPRA μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E ως βασικός συνεργάτης της ομάδας ABT Sportsline. Η μάρκα διαθέτει διακεκριμένη ιστορία και η συνεργασία της με το Extreme E συνδυάζει τις ισχυρές γνώσεις της CUPRA για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με μία νέα προσέγγιση των ηλεκτροκίνητων αγώνων.

To Extreme E, ο αγωνιστικός θεσμός με αμιγώς ηλεκτρικά SUV, πρόκειται να ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο ακραία και απομακρυσμένα μέρη του κόσμου το 2021. Η εναρκτήρια σεζόν θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες: στην Αρκτική, την έρημο, το τροπικό δάσος, τον παγετώνα και τον ωκεανό, επιλέγοντας μέρη που έχουν ήδη καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Η είσοδος της CUPRA στην αρένα του Extreme E δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η μάρκα έθετε πάντα τον πήχη ψηλά για να ανακαλύψει τα όρια του δυνατού. Για παράδειγμα, το CUPRA e-Racer (το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο) ενσωμάτωσε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μονής ταχύτητας με απόδοση 680ps (500kW) και 960Nm, με μία 65kWh μπαταρία υγρής ψύξης, συμβάλλοντας στον επαναπροσδιορισμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό το project βοήθησε τη μάρκα να αναπτύξει τις γνώσεις της, καθώς το ταξίδι προς τον εξηλεκτρισμό γίνεται όλο και πιο σημαντικό για τη γκάμα των επιβατικών οχημάτων.

Extreme E: Μία ηλεκτρική οδύσσεια

Η CUPRA θα συνεργαστεί με την ABT Sportsline ως το βασικό συνεργάτη της αγωνιστικής ομάδας και θα συμβάλει στη σύνθεση μιας ομάδας μηχανικών και οδηγών για αυτήν την ηλεκτρική οδύσσεια. Το Extreme E διαθέτει ένα format, που σέβεται μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων, την ισότητα ευκαιριών μεταξύ φύλων. Οι ομάδες στο Extreme E, θα πρέπει να διαθέτουν δύο οδηγούς, έναν άντρα και μία γυναίκα, εκ των οποίων ο πρώτος οδηγός για την CUPRA είναι ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström.