Η Hyundai λανσάρει τη μάρκα IONIQ μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα

Hyundai IONIQ

Η Hyundai ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας μάρκας IONIQ που αφορά αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο.

Με την ονομασία IONIQ, η Hyundai θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της σε ηλεκτρικά οχήματα για να παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η δημιουργία της νέας μάρκας ανταποκρίνεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση της αγοράς και επιταχύνει το σχέδιο της Hyundai να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς EV.

Η Hyundai θα συνδυάσει τις τρέχουσες EV δυνατότητες – όπως γρήγορη φόρτιση, ευρύχωρο εσωτερικό και τροφοδοσία με μπαταρία – με μελλοντικές καινοτομίες σε σχεδιασμό και υπηρεσίες.

Η αναγέννηση του IONIQ

Η Hyundai παρουσίασε για πρώτη φορά την ονομασία IΟNIQ, που συνδυάζει τις λέξεις «ιόν» και «μοναδικός», όταν ανακοίνωσε το Project ΙONIQ. Ένα μακροπρόθεσμο έργο έρευνας και ανάπτυξης επικεντρωμένο στη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα. Με βάση το έργο αυτό, η Hyundai το 2016 παρουσίασε ένα όχημα με την ονομασία IONIQ, το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως που προσφέρει μια επιλογή από τρεις ηλεκτροκινητήρες: hybrid electric, plug-in hybrid και battery electric.

Το τρέχον μοντέλο Hyundai IONIQ.

ΙONIQ 5, ΙONIQ 6 και ΙONIQ 7

Η Hyundai θα λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με αριθμητική ονομασία κάτω από τη νέα μάρκα, με τους ζυγούς αριθμούς που χρησιμοποιούνται για τα sedan και τους μονούς αριθμούς για τα SUV. Το πρώτο μοντέλο με το σήμα ΙONIQ θα είναι το 5, ένα μεσαίο CUV που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Βασίζεται στο concept 45, τo οποίo παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του 2019 στη Φρανκφούρτη.

Το 2022, θα ακολουθήσει το sedan IONΙQ 6, το οποίο θα βασίζεται στο concept car «Prophecy», που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Το 7 θα είναι ένα μεγάλο SUV και θα το δούμε στις αρχές του 2024.