Η Nissan στηρίζει την σεισμόπληκτη Τουρκία

H Nissan Motor Co.Ltd προσφέρει ένα πακέτο βοήθειας έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ, για τη στήριξη της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στην Τουρκία, μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Το πακέτο βοήθειας αποτελείται από μια άμεση δωρεά 750.000 ευρώ στο Turk Kizilay, την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο. Ο οργανισμός πραγματοποιεί ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και παρέχει σε 24ωρη βάση επείγουσα βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων, κουβερτών, καθώς και ψυχολογική  υποστήριξη. Η δωρεά θα συμβάλει στην ευρύτερη διεθνή προσπάθεια για τη διάσωση και την υποστήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Τουρκίας.

Ένα πρόσθετο κεφάλαιο έως 250.000 ευρώ, θα διατεθεί από τη Nissan για να καλύψει τις δωρεές από τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της που θέλουν να βοηθήσουν άμεσα. Στον απόηχο των σεισμών, το προσωπικό της Nissan με έδρα την Τουρκία έστειλε φορτηγά φορτωμένα με επείγουσες προμήθειες τροφίμων και ρουχισμού αξίας 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παιδικών τροφών, παλτών και ειδών υγιεινής στις πληγείσες περιοχές, σε συνδυασμό με την αδιάλειπτη εθελοντική υποστήριξη από
εργαζόμενους της Nissan.

Στην Ελλάδα, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε και το προσωπικό της συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής, κλινοσκεπάσματα κ.α.) τα οποία και θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για να προωθηθούν στους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας.