Η Opel γίνεται πλήρως ηλεκτρική και λανσάρει το Manta-e

Το Opel Manta-e Concept.

Η Opel ξεκινά το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της. Η Γερμανική μάρκα όχι μόνον επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων της αλλά θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2028.

Επίσης, η Opel κάνει την είσοδό της στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου, την Κίνα, ως αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Ακόμη, το θρυλικό Opel Manta θα γιορτάσει την επιστροφή του ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο CEO, Michael Lohscheller, τόνισε:

Από το 2028, η Opel θα προσφέρει μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, τη βασική αγορά μας. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη δέσμευση της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση. Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ηλεκτρικό – και η Opel αποτελεί μέρος αυτού. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού της Opel και μετασχηματισμού της σε μία νεανική, πράσινη και παγκόσμια μάρκα.

Επιπλέον, ελήφθη η τελική απόφαση επιστροφής της Opel στην Κίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν εν ευθέτω χρόνω.

Υποσχεθήκαμε ότι η Opel θα γίνει παγκόσμια – και θα το πράξουμε. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτυχθούμε επικερδώς εκεί. Οι Κινέζοι πελάτες μπορούν να προσδοκούν τα προϊόντα και τη συναισθηματική Γερμανική μάρκα μας.

Ο Lohscheller ανακοίνωσε επίσης ότι η Opel θα επαναφέρει το θρυλικό Manta, μετά την τεράστια απήχηση που είχε η παρουσίαση του Opel Manta GSe ElektroMOD.

Το Manta είναι ένα εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας μας και αποτελεί έμπνευση για το μέλλον της. Θα φέρουμε ένα νέο Manta στη μαζική παραγωγή περί τα μέσα της δεκαετίας. Αμιγώς ηλεκτρικό, ασφαλώς.