Hennessey Venom GT: Η ταχύτερη Elise στον κόσμο [+video]

29 Μαρτίου 2010


Αν σας αρέσει η Lotus Elise, τότε σίγουρα θα λατρέψετε το Hennessey Venom GT. Πρόκειται για το απόλυτο supercar, βασισμένο στη σχεδιαστική σιλουέτα και στο αμάξωμα της πανάλαφρης Lotus που ωστόσο το κινεί ένας θηριώδης V8 κινητήρας 725 ίππων. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο τρομακτικά, αν αναλογιστούμε πως το Venom GT ζυγίζει μόλις 1.071 κιλά!

Τι ακριβώς είναι όμως το Hennessey Venom GT; Για τον Τεξανό John Hennessey, όλο αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση, ο οποίος δημιούργησε το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόταν, συνδυάζοντας την εκπληκτική οδική συμπεριφορά μιας Lotus Elise* με την ακατάπαυστη ισχύ του καλύτερου ίσως αμερικάνικου κινητήρα, αυτόν της Corvette ZR1.

Το πανέμορφο αμάξωμα της Elise έχει δεχθεί μια σειρά από τροποποιήσεις και όπως εύκολα διακρίνουμε είναι αισθητά πιο μακρύ και πιο φαρδύ, φέροντας πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου ρυθμιζόμενου πίσω σπόιλερ. Κάτω από το καπό συναντούμε τον μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα της Corvette ZR1, χωρητικότητας 6,2 lit., ο οποίος έχει δεχθεί κάποιες επεμβάσεις από τη Hennessey Performance Engineering (HPE) ώστε να αποδίδει 725 ίππους στη βασική έκδοση. Ναι καλά διαβάσατε, στη βασική έκδοση. Και αυτό γιατί θα υπάρχουν ακόμη δύο πιο ισχυρές εκδόσεις, με twin turbo και απόδοση στους 1000 και 1200 ίππους. Εντυπωσιακό; Θυμηθείτε ότι το Venom GT ζυγίζει μόλις 1.071 κιλά!

Σύμφωνα με την Hennessey, ένα προγραμματιζόμενο σύστημα traction control φροντίζει για τη σωστή μεταφορά της ατελείωτης δύναμης στο δρόμο, σε συνδυασμό με τα ελαστικά Michelin PS2, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα! Η επιβράδυνση ελέγχεται από τεράστια δισκόφρενα (carbon-ceramic) με δαγκάνες Bembo, 6πίστονες εμπρός και 4πίστονες πίσω, ενώ η αεροδυναμική και το setup των ηλεκτρονικών αναρτήσεων μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης (δρόμο ή πίστα).

Αν λοιπόν έχετε ατελείωτα χρήματα και θέλετε ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο για εξορμήσεις σε κοντινές πίστες, ετοιμάστε μια επιταγή των περίπου 450.000 ευρώ για τον John Hennessey. Μόνο βιαστείτε γιατί μόνο 10 Venom GT θα κατασκευάζονται κάθε χρόνο και ήδη υπάρχουν 4 παραγγελίες για φέτος. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και 1 ημέρα παρουσίασης και εκπαιδευτικής οδήγησης του Venom GT από δοκιμαστή οδηγό της Hennessey Performance Engineering σε πίστα της Βρετανίας ή των ΗΠΑ.

Περισσότερα στο www.hennesseyperformancestore.com.

*Για να είμαστε πιο ακριβείς το Venom GT βασίζεται στο αμάξωμα της Lotus Exige S, η οποία αποτελεί την ακόμη πιο σπορτίφ εκδοχή της Elise.

Διαβάστε ακόμη:
Bertone Mantide