Η FCA Greece ανακοινώνει ότι η διάθεση του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 θα ξεκινήσει στη χώρα μας τον προσεχή Δεκέμβριο σε τιμές από 19.970 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου της κρατικής επιδότησης.

Με την προσθήκη της νέας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, η οικογένεια του Fiat 500 αλλάζει σελίδα. Σχεδιαστικά συνεχίζει βεβαίως να είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο “500αράκι”, ωστόσο είναι εξελιγμένο σχεδόν σε όλους τους τομείς. Το ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, ενώ κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης ανάλογα 95 ή 118 ίππων, ανάλογα με την έκδοση.

Για πρώτη φορά το μοντέλο διατίθεται τόσο ως 3θυρο hatchback ή Cabrio, αλλά και σε μία νέα έκδοση 3+1 (hatchback ή cabrio). Αυτή έχει μια “έξυπνη 3η πόρτα” στο αμάξωμα, που ανοίγει αντικρυστά με την εμπρός, όπως συνέβαινε σε μοντέλα όπως το MINI Clubman και βεβαίως στο Mazda RX-8. Ωστόσο, τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά μια αντικρυστή πόρτα στη μικρή κατηγορία.

Fiat 500 ElectricΟι επιλογές ωστόσο συνεχίζονται και στις εκδόσεις μπαταρίας, αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το μοντέλο με ηλεκτρική αυτονομία 180 ή 320 χιλιομέτρων (μέτρηση κατά WLTP). Μάλιστα σε χρήση αποκλειστικά εντός πόλης, η αυτονομία της μεγαλύτερης έκδοσης μπορεί να φτάσει και στα 460 χλμ. Το κυριότερο όμως είναι πως το ηλεκτρικό 500 μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να φορτιστεί με ενέργεια αρκετή για 50 χλμ. διαδρομών. Μέσα σε 35 λεπτά, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80%.

Στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό Fiat 500 θα είναι διαθέσιμο από το Δεκέμβριο, σε τιμές που θα ξεκινούν από 19.970 ευρώ, περιλαμβάνοντας το όφελος που προκύπτει από τα κίνητρα του κράτους για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Φωτογραφίες