Έτσι θα γίνουν πιο έξυπνα τα μελλοντικά Hyundai & Kia

Η Hyundai ανακοίνωσε μια νέα παγκόσμια στρατηγική για τη μετατροπή όλων των οχημάτων του σε οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό SDV (Software Defined Vehicles) έως το 2025.

Η κορυφαία στον κλάδο πρωτοβουλία, που παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια παγκόσμιας διαδικτυακής παρουσίασης, θα προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εποχή κινητικότητας. Με αυτό τον τρόπο η μάρκα θα δίνει στους πελάτες την ελευθερία να αναβαθμίζουν εξ αποστάσεως τη λειτουργικότητα των αυτοκινήτων τους, οπουδήποτε και σε όποια χρονική στιγμή αυτό απαιτείται.

Παράλληλα, ο όμιλος Hyundai μοιράστηκε τα σχέδια του για να μεταμορφώσει την εμπειρία των πελατών καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος και να προσφέρει μια νέα εποχή κινητικότητας μέσω της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας λογισμικού. Η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία κινητικότητας και software του ομίλου θα διασφαλίσει ότι όλα τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη αγοραστεί, παραμένουν ενημερωμένα. Αυτό θα επιτρέψει την αναβάθμιση των λειτουργιών του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της άνεσης, της συνδεσιμότητας και της οδηγικής απόδοσης, μέσω ασύρματων ενημερώσεων λογισμικού.

Με βάση την πλατφόρμα EV επόμενης γενιάς, τον ενσωματωμένο ελεγκτή και ένα εσωτερικά αναπτυγμένο λειτουργικό σύστημα οχημάτων (ccOS), έως το 2025 όλα τα οχήματα του ομίλου θα είναι εξοπλισμένα για να λαμβάνουν ενημερώσεις ασύρματου λογισμικού Over-The-Air (OTA). Το Hyundai Motor Group εκτιμά πως μέχρι το 2025 περίπου 20 εκατομμύρια οχήματα θα ταξινομηθούν παγκοσμίως στις υπηρεσίες Connected Car Services (CCS). Τα συνδεδεμένα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με τηλεπικοινωνιακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες θα παρέχουν στους πελάτες εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως συνδρομές λογισμικού.

Επιπλέον, τα δεδομένα συνδεδεμένων αυτοκινήτων θα είναι διαθέσιμα και σε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών οχημάτων (PBV), προηγμένων μέσων αερομετακινήσεων (AAM), robotaxis και ρομπότ. Με τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας δεδομένων, θα παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες μέσω της σύνδεσης και της επεξεργασίας των διαφόρων δεδομένων που παράγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, καθώς και την προώθηση της δημιουργίας ενός ανοιχτού οικοσυστήματος σε συνεργασία με διάφορους κλάδους, όπως του εφοδιασμού και της διαμονής. Έως το 2030, ο όμιλος Hyundai σχεδιάζει να επενδύσει 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πόρους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου κέντρου λογισμικού για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του λογισμικού και την επιτάχυνση της ανάπτυξης οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό.

Ενημερώσεις λογισμικού Over-The-Air (OTA)

Από το 2023, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα παράγει το Hyundai Motor Group θα είναι εξοπλισμένα για να λαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού Over-The-Air (OTA), οι οποίες θα επιτρέπουν στους πελάτες να διατηρούν τα οχήματά τους διαρκώς αναβαθμισμένα. Αυτή η αναβάθμιση θα ισχύει τόσο για τα ηλεκτρικά μοντέλα, όσο και για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι πελάτες θα μπορούν να αναβαθμίσουν εξ αποστάσεως την απόδοση και τη λειτουργικότητα των οχημάτων τους οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να τα μεταφέρουν σε κέντρο εξυπηρέτησης. Και καθώς το όχημα μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς, η υπολειμματική του αξία θα ενισχυθεί επιπρόσθετα. Από το 2023 ο όμιλος θα εισαγάγει αυτήν την υπηρεσία, αρχικά σε διάφορα μοντέλα οχημάτων σε περιοχές της παγκόσμιας αγοράς που μπορούν να λάβουν Υπηρεσίες Συνδεδεμένων Αυτοκινήτων (CCS).

Ο τεράστιος όγκος δεδομένων που παράγεται από τα 20 εκατομμύρια οχήματα που θα εγγραφούν στις υπηρεσίες Connected Car Services (CCS) παρέχει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη εξατομικευμένων υπηρεσιών. Ο όμιλος Hyundai σχεδιάζει να προσφέρει συνεχώς εξατομικευμένες υπηρεσίες που μπορούν να βελτιώσουν τις ατομικές απαιτήσεις των πελατών και να χειριστούν τα μεγάλα σε όγκο δεδομένα του οχήματος εξαιρετικά γρήγορα και με μεγάλη αξιοπιστία.

Λειτουργικό σύστημα διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου (ccOS)

Τα εξελιγμένα εσωτερικά λειτουργικά συστήματα αυτοκινήτων (ccOS) θα αποδειχθούν το κλειδί για τη φιλοδοξία του γκρουπ Hyundai να πρωτοστατήσει στην παροχή λύσεων μετασχηματισμού της παγκόσμιας κινητικότητας. Η πλατφόρμα λογισμικού ccOS μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ελεγκτές και μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση του υλικού μέσω εξαιρετικά υψηλής υπολογιστικής ισχύος. Για την αποτελεσματική συλλογή και επεξεργασία του μεγάλου όγκου πληροφοριών που παράγονται από τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, απαιτούνται ημιαγωγοί επεξεργασίας πληροφοριών υψηλής απόδοσης.

Ως εκ τούτου, η Hyundai εργάζεται μαζί με την NVIDIA που ηγείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και συνεργάζονται για τη φόρτωση ενός βελτιστοποιημένου ccOS στο NVIDIA Drive, έναν ημιαγωγό επεξεργασίας πληροφοριών υψηλής απόδοσης. Η NVIDIA είναι μια εταιρεία με τεχνολογικά πλεονεκτήματα στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική εκμάθηση, τη ανάπτυξη και την επεξεργασία γραφικών. Η υψηλής απόδοσης πλατφόρμα NVIDIA Drive επιτρέπει την επεξεργασία υπολογιστικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Ο Όμιλος υπέγραψε συμφωνία ανάπτυξης τεχνολογίας με την NVIDIA το 2015 και διεξάγει έρευνες για την εφαρμογή της τεχνολογίας συνδεδεμένων αυτοκινήτων σε οχήματα μαζικής παραγωγής.

Με βάση τους ενσωματωμένους ελεγκτές και την εσωτερική πλατφόρμα λογισμικού, η Hyundai ενισχύει επίσης σημαντικά την ανταγωνιστικότητά του στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το λειτουργικό ccOS θα υποστηρίζει την τεχνολογία λογισμικού που απαιτείται για την εξαιρετικά γρήγορη ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων που παρέχονται από τις τεράστιες δυνατότητες συλλογής δεδομένων από στοιχεία όπως οι αισθητήρες στις κάμερες, τα ραντάρ και τα LiDAR που υπάρχουν στο αυτοκίνητο.

Ο όμιλος αναπτύσσει έναν ολοκληρωμένο ελεγκτή τρίτης γενιάς που βασίζεται στον επόμενης γενιάς ημιαγωγό CPU υψηλής απόδοσης για την προώθηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Ο νέος ενσωματωμένος ελεγκτής θα επιτρέψει ακόμη ταχύτερους υπολογισμούς και πιο αποτελεσματικό έλεγχο εγκαθιστώντας μια CPU υψηλότερης απόδοσης και αυξάνοντας την ενοποίηση μεταξύ των ελεγκτών σε σύγκριση με τον επί του παρόντος διαθέσιμο ολοκληρωμένο ελεγκτή δεύτερης γενιάς.

Ο ενσωματωμένος ελεγκτής τρίτης γενιάς θα αποτελέσει τη βάση για την επέκταση του ομίλου στη μαζική παραγωγής οχημάτων αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου καθώς και αργότερα της εμπορικής διάθεσης του 4ου και του 5ου επιπέδου αυτόνομης οδήγησης. Επίσης εξελίσσεται έτσι ώστε να παρέχει βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και μειωμένο κόστος παραγωγής.

Φέτος η Hyundai θα χρησιμοποιήσει ένα προηγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο (Highway Driving Pilot- HDP) στο Genesis G90, που αποτελεί τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου και βασίζεται στον ενσωματωμένο ελεγκτή δεύτερης γενιάς. Αναπτύσσεται επίσης απομακρυσμένος έλεγχος στάθμευσης (Remote Parking Pilot- RPP) για την αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου.

Τεχνολογία που θα προσφέρει μια νέα εποχή κινητικότητας

Καθώς ο όμιλος Hyundai ξεκινά μια νέα πρόκληση για να μεταμορφώσει την κινητικότητα και να καλύψει τις ανάγκες των πελατών στο μέλλον, θα συνεχίσει επίσης να αναπτύσσει τα βραβευμένα μοντέλα του για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών. Η ελκυστικότητα των μοντέλων επιβεβαιώνεται με συνέπεια, όπως αποδεικνύεται από τα πολλαπλά βραβεία που έχουν απονεμηθεί σε ηλεκτρικά μοντέλα EV των Hyundai, Kia και Genesis από ειδικούς και μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ήδη σήμερα, οι τεχνολογίες αιχμής SDV του ομίλου, όπως πολυμέσα, συνδεσιμότητα και υποβοήθηση οδήγησης αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στους πελάτες, και καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα, θα ανοίξει ένας εντελώς νέος κόσμος δυνατοτήτων. Αυτό θα φέρει τον όμιλο Hyundai στην πρώτη γραμμή της παροχής εντελώς νέων λύσεων κινητικότητας καθώς η κοινωνία αλλάζει, τα μέσα μεταφοράς εξελίσσονται και τα οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας.