Η Hyundai αναδείχτηκε ως η πιο καινοτόμος μάρκα το 2018

Το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου "Auto Zeitung" βράβευσε την Hyundai Motor ως την "πιο καινοτόμο μάρκα".

Hyundai IONIQ Hybrid
Hyundai IONIQ Hybrid

Η Hyundai Motor κατέκτησε το διάσημο βραβείο “Auto Trophy 2018”, όπου οι εκδότες του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτων Auto Zeitung επέλεξαν τη Hyundai ως την “πιο καινοτόμο μάρκα”. Το διάσημο βραβείο υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της μάρκας να παίξει ηγετικό ρόλο στη μελλοντική κινητικότητα και να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Η Hyundai έχει ήδη κορυφαία θέση στη μελλοντική κινητικότητα και εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που διαθέτει όλα τα συστήματα κίνησης σε ευρεία παραγωγή. Το προοδευτικό πνεύμα της αντικατοπτρίζεται επίσης στην παγκόσμια στρατηγική βιωσιμότητας για το λανσάρισμα 18 νέων οικολογικών μοντέλων μέχρι το 2025, που περιλαμβάνουν 8 υβριδικά, 4 plug-in υβριδικά, 5 ηλεκτρικά οχήματα και 1 ηλεκτρικό όχημα κυψελών καύσιμου (σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe).

Το Hyundai IONIQ, είναι το πρώτο αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο που διατίθεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες σε έναν τύπο αμαξώματος – Υβριδικό, Plug-in και Ηλεκτρικό – καθιστώντας την φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα προσιτή σε όλους. Νωρίτερα φέτος, η Hyundai επέκτεινε την εναλλακτική γκάμα των κινητήρων της με το ολοκαίνουργιο Kona Electric, το πρώτο παγκοσμίως πλήρως ηλεκτρικό subcompact SUV.
 Η Hyundai ερευνά τον τομέα των κυψελών καυσίμου από το 1998 και υπήρξε πρωτοπόρος δύναμη στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Το 2013, η μάρκα δημιούργησε το πρώτο παγκοσμίως όχημα κυψελών καυσίμου, το ix35 Fuel Cell. Το 2018, η Hyundai λάνσαρε το NEXO, ηλεκτρικό όχημα 2ης γενιάς, που εισέρχεται σε παραγωγή. Το NEXO προσφέρει προηγμένη τεχνολογία με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, έξυπνα προηγμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και ισχυρότερη κινητήρια δύναμη στην κατηγορία. Τον Οκτώβριο του 2018, η Hyundai παρουσίασε ένα ακόμα ορόσημο για την ηγετική της θέση στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου με το ηλεκτρικό φορτηγό κυψελών καυσίμου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το 2019.

Hyundai NEXO
Hyundai NEXO

Διαθέτοντας πάνω από το 70% των οχημάτων κυψελών καυσίμου που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, η Hyundai κατέχει ήδη ηγετική θέση σε αυτή την αγορά. Τον Ιούνιο του 2018, η Hyundai Motor και η AUDI AG ανακοίνωσαν τη σύναψη πολυετούς συνεργασίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών στοιχείων και τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCEV). Στο πλαίσιο αυτής της εταιρικής σχέσης, η Hyundai και η AUDI AG θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των FCEV, προκειμένου να οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης “IAA Commercial Vehicles 2018” στο Αννόβερο, η Hyundai προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την Ελβετική εταιρεία υδρογόνου H2 Energy (H2E). Ξεκινώντας από το 2019 και για μια πενταετία, η Hyundai και η H2 Energy θα παράσχουν 1.000 βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς και μια επαρκή αλυσίδα εφοδιασμού για το ανανεώσιμο υδρογόνο.

Δείτε ακόμη:

Συνεργασία Hyundai και Audi στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου