Η Hyundai CRADLE Πεκίνου ολοκληρώνει το παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας του Hyundai Motor Group

Η CRADLE Beijing μετά τη Σεούλ, το Βερολίνο, το Τελ Αβίβ και τη Silicon Valley έρχεται για να ολοκληρώσει το παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας του Hyundai Motor Group. Η προώθηση της «διασπαστικής καινοτομίας» (disruptive innovation) με κορυφαίες κινεζικές εταιρείες ICT, start-ups επιχειρήσεις, κυβερνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και άλλους στρατηγικούς εταίρους είναι βασική για το νέο γραφείο της CRADLE.

Το Hyundai Motor Group ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου καινοτομίας με την ίδρυση της Hyundai CRADLE Beijing. Με γραφεία στη Σεούλ, το Βερολίνο, το Τελ Αβίβ και τη Silicon Valley, το γραφείο της Κίνας είναι το πέμπτο κέντρο στο δίκτυο της CRADLE, το οποίο εξερευνά για να αξιοποιήσει διάφορες ευκαιρίες καινοτομίας και επιχειρηματικά μοντέλα στην Κίνα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του HMG.

Η Hyundai CRADLE αποτελεί μια καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου, επενδύει εκτεταμένα σε ανερχόμενες επιχειρήσεις παγκοσμίως και δημιουργεί συνεργασίες που ενισχύουν την ανάπτυξη μελλοντικών υπηρεσιών, συστημάτων και συμπληρωματικών ερευνητικών ευκαιριών. Η CRADLE Beijing θα προωθήσει επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες ICT, start-ups επιχειρήσεις, κυβερνητικά ιδρύματα, βασικά πανεπιστήμια, επενδυτικούς οργανισμούς και άλλους στρατηγικούς εταίρους στην Κίνα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην παγκόσμια προσπάθεια για την προώθηση της «διασπαστικής καινοτομίας».

“Καθώς ο κόσμος κινείται από την εποχή της τεχνολογίας των πληροφοριών σε μία στοχευμένη τεχνολογία δεδομένων, η CRADLE Beijing θα δημιουργήσει μια ανοικτή διαδραστική πλατφόρμα καινοτομίας στην Κίνα που θα αλληλοεπιδρά πλήρως με τα τοπικά δίκτυα καινοτομίας”, δήλωσε ο κ. Peter Yang, Επικεφαλής της Hyundai CRADLE Beijing. “Η CRADLE Beijing θα αποτελέσει λιμάνι για τη διάχυση καινοτόμων λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως και έχει τις περισσότερες start-ups επιχειρήσεις στον κόσμο, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για το πέμπτο γραφείο CRADLE της Hyundai Motor Group. Το Πεκίνο είναι επίσης η γενέτειρα της πολιτικής για την καινοτομία.

“Προκειμένου να προωθηθεί ο μετασχηματισμός του Hyundai Motor Group από έναν κατασκευαστή που εστιάζει στον κλάδο των οχημάτων σε έναν προμηθευτή λύσεων κινητικότητας για τους πελάτες μας, πρέπει να εντοπίσουμε και να ενθαρρύνουμε ιδέες που ξεπερνούν τα παραδοσιακά πρότυπά μας και εισέρχονται σε νέα εδάφη στο σχεδιασμό των οχημάτων”, δήλωσε ο κ. John Suh, Επικεφαλής της Hyundai CRADLE Silicon Valley. “Το παγκόσμιο δίκτυο της CRADLE θα προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι κινούνται, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την αύξηση της παραγωγικότητας και της ευτυχίας για όλους”.

Το Hyundai Motor Group είχε και στο παρελθόν συνεργασίες τεχνολογίας στην Κίνα. Το 2018, συν-δημοσίευσε με το Πανεπιστήμιο Tsinghua σχέδια για ένα fund υδρογόνου, ενώ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους επένδυσε στην Deep GLINT, μια πολλά υποσχόμενη κινεζική AI start up επιχείρηση.