Η Hyundai πηγαίνει στη Σελήνη

Η Hyundai Motor μαζί με 6 κορεατικά ερευνητικά ινστιτούτα θα αναπτύξουν λύσεις κινητικότητας εξερεύνησης της επιφάνειας της Σελήνης.

Η Hyundai Motor έχοντας πρωτοστατήσει σε αναρίθμητες ενέργειες για την επέκταση της κινητικότητας μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η ρομποτική και οι προηγμένες αερομεταφορές (Advanced Air Mobility), επεκτείνει τώρα το όραμά της πέρα από τα όρια της Γης. Η Hyundai ανακοίνωσε την υπογραφή κοινής συμφωνίας με έξι κορεατικά ερευνητικά ινστιτούτα, σχηματίζοντας ένα συμβουλευτικό σώμα για την ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης. Η ανακοίνωση ακολουθεί την επιτυχημένη εκτόξευση από την Ν. Κορέα ενός πυραύλου εγχώριας παραγωγής τον Ιούνιο του 2022.

Με τη συνεργασία αυτή, το συμβουλευτικό όργανο θα καθορίσει την έννοια της σεληνιακής εξερεύνησης και των σημαντικών βασικών τεχνολογιών, ενώ θα αναπτύξει συγκεκριμένες στρατηγικές και μέτρα εφαρμογής για την κινητικότητα στη Σελήνη. Η Hyundai Motor θα υποστηρίξει το συμβουλευτικό σώμα με τις έξυπνες τεχνολογίες κινητικότητας που διαθέτει. Στο πλαίσιο της πολυμερούς ερευνητικής συμφωνίας, οι συμμετέχοντες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα ενσωματώσουν τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους για να προωθήσουν σημαντικά τις υπάρχουσες τεχνολογίες και να δημιουργήσουν νέες λύσεις για την εξερεύνηση της Σελήνης. Η τεχνογνωσία θα εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού εξερεύνησης, του λογισμικού για την κινητικότητα και της επικοινωνίας εξ αποστάσεως.

Χωρίς αέρα, ακραίες θερμοκρασίες. αμέτρητους κρατήρες και επικαλύψεις σεληνιακής σκόνης που αποτελούνται από αιχμηρά και λεία σωματίδια, η επιφάνεια της Σελήνης αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Ενώ θέτει σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη κινητικότητας επιφανειακής εξερεύνησης, παρέχει παράλληλα ανεκτίμητα μαθήματα στην Hyundai ώστε να επιταχύνει περαιτέρω τη δημιουργία έξυπνων και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας στη Γη.

Η Hyundai έχει σχηματίσει ένα εσωτερικό συμβουλευτικό σώμα για την ανάπτυξη και λειτουργία της κινητικότητας στη σεληνιακή επιφάνεια. Οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν από το εργαστήριο Robotics της Hyundai που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ρομπότ. Η Hyundai θα συνεργαστεί επίσης στη σχεδίαση και ερμηνεία κατάλληλου λογισμικού, τεχνολογία απόκρισης στο διαστημικό περιβάλλον και ειδικό εξοπλισμό για τη διεξαγωγή σεληνιακών αποστολών εξερεύνησης. Η πολυμερής συμφωνία για την ανάπτυξη της κινητικότητας για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της Hyundai που επεκτείνει το όραμά της για τη μελλοντική κινητικότητα, συνδυάζοντας τη ρομποτική και τις προηγμένες αερομεταφορές, σε περιοχές πέρα από τη Γη.